ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim, Ramazan Bayramında 33 Bin Ton, Toplamda 65 Bin Ton Yaş Çay Aldık

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim, Ramazan Bayramında 33 Bin Ton, Toplamda 65 Bin Ton Yaş Çay Aldık
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, 19 Mayıs’ta açtıkları yaş çay birinci sürgün sezonunda bugüne kadar 65 bin ton yaş çay alımı yaptıklarını, bunun 33 bin tonunu Ramazan Bayramında gerçekleştirdiklerini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaş çay fabrikalarının tam kapasite ile çalıştıklarını ve günlük işlenebilecek ideal kapasitede çay işlediklerini belirterek, alım yeri stokunun 12 bin tonun üzerinde seyrettiğini söyledi. ÇAYKUR’un günlük çay işleme kapasitesi ise 9 bin 100 ton.

Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ta açtıkları ve ilk gün alımlarını 3 bin 700 ton yaş çay alımıyla tamamladıkları birinci sürgün yaş çay alımlarında bugüne kadar 65 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Genel Müdür Vekili Alim, Ramazan Bayramının ilk günü 9 bin 500 ton, ikinci günü 12 bin 500 ton ve üçüncü günü 11 bin ton olmak üzere Ramazan Bayramında üreticilerden toplamda 33 bin ton yaş çay aldıklarını kaydetti.

Bütün fabrikalarda ideal kapasitede çay işlemelerine rağmen alımyeri stokunun 12 bin tonun üzerinde seyretmekte olduğunu kaydeden Alim, “Bugünden itibaren Tirebolu bölgesi hariç günlük kontenjan miktarı 15 kg olarak uygulanacak olup, fabrikalarımızda normal yaşçay işleme kapasitesine dönüldüğü oranlarda kontenjan miktarları da artırılacaktır.” dedi.

Alim, üreticilerin acele etmeden çaylarını toplamaları gerektiğini ve kota miktarınca çaylarını alacaklarını ifade ederek “Burada önemli olan üreticilerimizin henüz taze olan çaylarını acele etmeden, mevcut imkânlarımızı düşünerek çaylarını toplamalarıdır. ÇAYKUR olarak kota karşılığı çayın alımını taahhüt etmekteyiz.” diye konuştu.