ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim'den Kovid-19 Süreci ve Yaş Çay Alımı Değerlendirmesi

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim'den Kovid-19 Süreci ve Yaş Çay Alımı Değerlendirmesi
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, 2. Sürgün yaş çay alımlarının sonuna geldiklerini bildirerek, 2. sürgünde 232 bin ton, bu sezon ise 480 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve ikinci sürgün yaş çay alımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genel Müdür Vekili Alim, genel müdürlük olarak Kovid-19 ile ilgili tüm tedbirleri alarak uyguladıklarını ancak son dönemde iş yeri merkezli bulaş olmadığı, dışarıdan veya başka etkileşimlerden kaynaklı bazı fabrika işçilerinde Kovid-19 vakalarının görüldüğünü ve bu kişilerin çalışma alanlarının sosyal mesafeye uygun, en az çalışanın olduğu soldurma veya kıvırma üniteleri çalışanlarının olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Alim, yaptığı açıklamada, koronavirüs ile ilgili tüm işletme müdürlüklerine ve personele gerekli uyarıların yapıldığını belirterek, “Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dünyada ve özellikle ülkemizde alınan tedbirler paralelinde Teşekkülümüzce de ilk günlerden itibaren aynı minvalde ve ciddiyetle çalışmalar yapılmış, önleyici ve koruyucu tedbirler alınarak kampanya dönemine başlanılmıştı. Ülke genelinde normalleşme süreci içerisinde bile hiçbir hafifletici değişikliğe gidilmeksizin mevcut talimatlarımız doğrultusunda davranılarak çay alımları ve üretim süreci sürdürülmüştür.

Ancak son günlerde maalesef toplumsal ihmal ve mevsim şartlarının oluşturduğu rehavet sonucunda dünyada olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde de hastalık seyrinde artış ivmesi gözlenmektedir. Bu bağlamda Teşekkülümüzde de son dönemlerde birkaç fabrikamızda münferit vakaların olduğu anlaşılmış ve ilgili personellerimizle alakalı gerekli işlemler derhal yapılmıştır. İşyeri Müdürlüklerimiz tarafından yapılan tahkikat neticesinde hastalığa maruz kalan birkaç çalışanımızın; görev yaptıkları birim ve çalışma alanlarının sosyal mesafeye uygun, en az çalışanın olduğu soldurma veya kıvırma üniteleri çalışanları olduğu anlaşılmıştır.

Dolaysıyla; hastalığın iş yeri merkezli bulaş olmadığı, dışarıdan veya başka etkileşimlerden kaynaklanabileceğini tahmin etmekteyiz.

Ancak Teşekkül olarak bizler yine de; mesafe, maske ve temizlik kurallarının en üst seviyede uygulanmasına yönelik olarak işletme Müdürlüklerimize yeniden uyarılar yaparak daha dikkatli davranmaları gerektiği hatırlatılmıştır. Çalışanlarımızın sağlığı her şeyden önce gelmekte, çalışma arkadaşlarımızın da doğru uygulama ve kurallara uyma noktasında görevli ve yetkili personellerimize yardımcı olmaları gerekmektedir.

Pandemi döneminin seyri ve vakaların artış trendi; mücadelenin henüz bitmediğini, , bireysel ve toplumsal olarak kurallara mutlaka uyulması gerektiğini bütün millet olarak bizlere bir süre daha sabırlı ve kararlı davranmamız gerektiğini maalesef çok acı bir biçimde yaşatarak hatırlatmaktadır. “ dedi.

İkinci sürgün yaş çay sezonu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Alim, “Diğer bir husus; ikinci sürgün çay alımlarında sona gelmiş durumdayız. Bu güne kadar ikinci sürgün döneminde üreticilerimizden 232 bin ton, toplamda ise 480 bin ton çay alımı yapılmıştır. Üreticilerimizden dekar başına günlük çay alımlarımız en az 40 kg ve üzerinden devam etmekte olup her geçen gün yapılacak artışlarla inşallah sürgün sürecini tamamlamış olacağız.

Bütün üretici ve çalışanlarımızdan hastalık bulaşma veya bulaştırma risklerine karşı daha dikkatli davranmalarını rica ediyor; sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu günler diliyoruz. “ diye konuştu.