Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Giderayak Suçu Hükümete Attı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Giderayak Suçu Hükümete Attı
Bir yıl içinde kuru çaya yüzde 15 ile 30 arasında 3 kez zam yapan ve yüzde 20’lik 4. zammı bakanlar kurulunca geri çekilen Çaykur’da Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, hükümeti topa tuttu. Genel Müdür Sütlüoğlu, 267 Milyon TL zarardan dolayı hükümeti suçladı.

1 Ekim’de yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, seçim arefesinde adeta muhalefet partisi temsilcisi gibi konuştu. Çaykur’un 2017 yılını zararla kapatmasında hükümeti adres göstererek Çaykur’un zararında hükümeti suçladı. Kendisinin hatalı kararları ve yanlış yönetimi nedeniyle ortaya çıkan her menfi olayda kendisinden başkasında suçu arayan ve suçu başkasına atmasıyla tanınan Genel Müdür Sütlüoğlu’nun giderayak hükümeti suçlaması da dikkat çekti.

Çaykur, 2017’de 567 Milyon 742 Bin TL zarar etti. Zararın 300 Milyon TL’si Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanınca Çaykur’un zararı 267 Milyon TL’ye geriledi ve Çaykur 2017 yılını 267 Milyon 742 Bin TL zararla kapattığını resmen açıkladı. 2011 Nisan ayında Çaykur Genel Müdürlüğüne atanan ve Çaykur Genel Müdürlüğü döneminde yönetim zafiyetine bağlı olarak yanlış kararları ile yanlış yönetimi nedeniyle sürekli suçu başkalarına atan (çay üreticisi, çay eksperleri, fabrika müdürleri, basın mensupları) ve neredeyse suçlamadığı hiç kimse kalmayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun bu kez hedefinde hükümet vardı.

BAŞARISIZ YÖNETİMİNİN NEDEN OLDUĞU HER MENFİ OLAYDA SUÇLAYACAK BİRİNİ BULAN ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ SÜTLÜOĞLU, GİDERAYAK BU KEZ HÜKÜMETİ SUÇLADI

Bir yıl içerisinde kuru çaya % 15 ile 30 arasında değişen oranlarda 3 kez zam yapan ve Ekim ayında % 20 oranında yaptığı 4. zam bakanlar kurulunca geri çekilen Çaykur’da Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, bugün Çaykur Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında geçen yıl Ekim ayında kuru çaya yaptıkları 4. Zammı fiyat ayarlaması olarak savunarak, “Fiyat ayarlamalarına izin verilmediği için, yani yaptığımız fiyat ayarlaması biliyorsunuz hükümetimiz tarafından geri alındı. Eğer buna izin verilseydi gene 50 Milyonun üzerinde bilançomuzda bir kar meydana gelecekti. Ama hükümetimiz enflasyonu özellikle gıda enflasyonunu önemsediği için yine vatandaş lehine vatandaşın mağdur olmaması için bu fiyat ayarlamalarımızı geri çekmemizi, zamlarımızı geri çekmemizi istediler. Bundan dolayı bir zarar ortaya çıktı. Bu bir hükümet tercihidir. Yani bizden kaynaklanan bir zarar değildir.” dedi.