Çaykur Genel Müdürü Mobbing mi Uyguluyor?

Çaykur Genel Müdürü Mobbing mi Uyguluyor?
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’da mobing mi uyguluyor?

Haksız bir şekilde görevden alındığı Çaykur Pazarlama Dairesi Başkanlığı görevine Danıştay kararıyla geri dönen Talip Mutlu’ya sürgün sayılabilecek bir görevlendirme tebliğ edildi. Mutlu’nun geçici görevle Diyarbakır’da görevlendirildiği öğrenildi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun haksız yere ve keyfi uygulamaları sonucu görevden aldığı kişilerin mahkeme kararıyla görevlerine iade edilmesinin ardından, görevlerine dönen kişilerin Sütlüoğlu tarafından sürgün sayılabilecek şekilde Güneydoğu illerine gönderilmeleri, Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu çalışanlarına mobing mi uyguluyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Çaykur’da Genel Müdür Sütlüoğlu, öz yeğeni Çaytaş Genel Müdürü Yavuz Sütlüoğlu’nun Çaykur Pazarlama Dairesi’nde veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) memuru olarak çalıştığı dönemde mesai arkadaşı olan VHKİ memuru Hamdi Kutlu’nun Çaykur tarihinde bir ilkin gerçekleştirilerek çalıştığı Pazarlama Dairesi Başkanlığına atanabilmesini sağlamak için Pazarlama Daire Başkanı Talip Mutlu’yu görevden aldı ve pazarlama dairesinde görevli memur Hamdi Kutlu’yu Görevde Yükselme Sınavına (şeflik) katılmadan Pazarlama Dairesi Başkanlığına atadı. Haksız bir şekilde görevden alınan Talip Mutlu,  Rize İdare Mahkemesinde açtığı davayı kaybedince Danıştay’a başvurdu. Danıştay, Rize İdare Mahkemesinin kararını bozarak haksız yere yapılan görevden alınmayı iptal etti ve Mutlu, Danıştay kararıyla görevine geri döndü. Mutlu’nun geri dönmesiyle atandığı Pazarlama Dairesi Başkanlığını Mutlu’ya devretmek zorunda kalan Hamdi Kutlu, bu kez Genel Müdür Sütlüoğlu tarafından Çay Tarım Dairesi Başkanı Süleyman Bekar’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan Çay Tarım Dairesi Başkanlığına atandı.

Genel Müdür Sütlüoğlu, Danıştay’ın Mutlu için verdiği göreve iade kararını beğenmemiş olacak ki Talip Mutlu’ya 15 günlük geçici görevle Diyarbakır’a görevlendirildiğinin tebligatı yapıldı. Mutlu’ya tebligatın düşen çay satışlarını yükseltmesi gerekçesiyle dün yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Talip Mutlu’nun görevden alınıp Hamdi Kutlu’nun Pazarlama Dairesi Başkanlığına atanmasının ardından kuru çay satışlarının düşmesine rağmen Hamdi Kutlu’nun Güneydoğu Bölgesine görevlendirilmediği öğrenildi.

Bu nedenle Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kendi isteği dışında Danıştay kararıyla görevine geri dönen Talip Mutlu’ya karşı mobbing uygulamak istediği ve Mutlu’nun 15 günlük geçici görev süresini önce uzatarak ardından ise farklı illerde görevlendirmede bulunarak bezdirme politikasını uygulamak istediği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 2,5 yıl önce 6 fabrika müdürü ve müdür yardımcıları haksız yer değişikliğine uğradıkları gerekçesiyle İdare Mahkemesine başvurmuş ve mahkeme kararı ile göreve geri dönmüşlerdi. Ancak bu kişiler mahkeme kararıyla göreve geri döndükten sonra Sütlüoğlu tarafından piyasa araştırması yapmaları gerekçesiyle 3 ay süre ile doğu ve güneydoğu illerine gönderilmişti.

NOT: Türk Dil Kurumu (TDK)’nın internet sitesinde mobbing kelimesinin anlamı bezdiri olduğu belirtilerek, “İş yerlerinde, okullarda vb. topluluklar içinde belirli bir kişiyi hedef alıp, çalışmalarını sistemli bir biçimde engelleyip huzursuz olmasına yol açarak yıldırma, dışlama, gözden düşürme” ifadesi yer alıyor.

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaykur’da Yeğen Sütlüoğlu’nun Kankisi Kutlu ile Kutlu’nun Prenslerine Yeni Görev