Çaykur Genel Müdürü’nden Acı İtiraf

Çaykur Genel Müdürü’nden Acı İtiraf
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz” sözleriyle çayda kaliteyi yok ettiğini itiraf etti.

Çaykur’a ait alım evlerinde gün içerisinde bir eksperi birbirinden kilometrelerce uzak 3 farklı alım evinde tek başına görevlendirerek, bu 3 alım evinde 12 personelin görevini sadece bir tek ekspere yaptırmaya çalışan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu şekilde eksperin asil görevini yapamayışından dolayı Çaykur’a tarihinin en kalitesiz çay alımlarının yapılmasına neden olurken fabrika ziyaretleri kapsamında yaptığı açıklamalarla da bunu üstü kapalı bir şekilde itiraf ediyor.

Çay alım evlerinde yaşanan sıkıntıları görmezden gelerek eksperlerin personel yetersizliğinden dolayı kalitesiz çay almak zorunda kaldıklarına kulak tıkayan ve bu nedenle kendi basiretsiz yönetimlerinin cezasını eksperlere yevmiye cezası kesmek süretiyle ödeten Çaykur’un hiçbir alım evini ziyaret etmeyen Genel Müdür Sütlüoğlu, kalitesiz çay ürettiklerini “Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz” sözleriyle acı bir şekilde itiraf etti.

Çayda kalite çıtasını daha da yukarılara taşımak istediklerini ifade etmesine rağmen bu yönde yapıcı bir çalışma içerisine girmekte aciz kalan ve kaliteli çay için öncelikle kaliteli bir çay alımının eksiksiz personelle yapılması gerektiğini her defasında unutan Genel Müdür  İmdat Sütlüoğlu; “Bu sene yaş çaydaki kaliteyi düzeltme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Kalite olmazsa rekabet etme şansımız da ortadan kalkar. O nedenle kaliteden ödün vermemiz söz konusu değil.  Kaliteden ödün vermemiz, çayımızın geleceğini yok etmemiz, çayımızın geleceğini öldürmemiz anlamına gelir. Kaliteli kuru çay için de kaliteli ham madde olması gerekir. Bizim gelecek nesillerin mirasını sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere devretmemiz, bizim çaydan geçindiğimiz gibi, okuduğumuz gibi, ihtiyaçlarımızı karşıladığımız gibi gelecek nesillerinde okuya bilmesi, ihtiyaçlarını karşılaya bilmesi bu kadar büyük bir kaynağın sürekli olarak bölgeye akışını devam etmesi, bu işin sürdürüle bilir olması açısından olmazsa olmazımız yaş çayda kaliteyi yakalamaktır. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Dolayısıyla bu çayın devamlılığı olmaz. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda yaş çay kalitesinde önemli bir miktar düzelme olduğunu müşahede ettim. Bu çalışmalarda bize destek olan üreticilerimize sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.