ÇAYKUR Haziran Ayı Çay Paralarını Ödüyor

ÇAYKUR Haziran Ayı Çay Paralarını Ödüyor
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Haziran ayı yaş çay bedellerini pazartesi ve salı günü üreticilerin banka hesaplarına aktaracaklarını, üreticilerin de salı ve çarşamba günü hesaplarındaki parayı çekebileceklerini açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgünde bugüne kadar üreticiden 264 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, böylece iki sürgünde alınan toplam yaş çay miktarının 482 bin tona ulaştığını söyledi.

ÇAYKUR'un birinci sürgün döneminde aldığı 217 bin 453 ton yaş çay karşılığında üreticiye 504 milyon 490 bin lira ödeme yaptığını ifade eden Alim, haziran ayında satın alınan 60 bin 193 ton yaş çay bedelinin Pazartesi ve Salı günü üreticilerin hesaplarına aktaracaklarını, üreticilerin de salı ve çarşamba günü hesaplarındaki paraları alabileceklerini kaydetti.

Alim, ikinci sürgün alımlarını bir iki gün içinde tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Geçen yıl iki sürgünde toplam 369 bin 432 ton yaş çay satın alındığına dikkati çeken Alim, "Geçen yıla oranla bu yıl  112 bin ton daha fazla yaş çay alımı gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.