ÇAYKUR, İlk 2 Gün Ne Kadar Çay Aldı?

ÇAYKUR, İlk 2 Gün Ne Kadar Çay Aldı?
ÇAYKUR, ikinci sürgün yaş çay kampanyasının ilk iki gününde üreticilerden bin 30 ton yaş çay alımı gerçekleştirdi.

2018 yılı birinci sürgün yaş çay döneminde günlerce 8600 ton olan günlük kapasitesinin üzerine çıkarak alımlar yapan ve bir günde aldığı 11 bin 500 ton yaş çayla 2000'li yılların alım rekorlarını kıran ÇAYKUR, ilk sürgünde toplamda 217 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirdi. İkinci sürgünde de üreticilerin rahat bir çay sezonu geçirmelerini sağlamak adına ikinci sürgün yaş çay alım sezonunu 19 Haziran tarihinde açan ÇAYKUR, üreticisinden ilk iki gün bin 30 ton yaş çay yaprağı aldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaş çay yapraklarının toplama olgunluğuna ulaşması ile yaş çay alım sezonunu dün başlatan ÇAYKUR, ilk gün 230 ton, bugün ise 800 ton olmak üzere iki günde üreticisinden bin otuz ton yaş çay alımı yaptı.

Yaş çay yapraklarının hasata ulaşması nedeniyle ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim çay üreticilerine seslenerek hasada ulaşan çayların bir an evvel toplanması ve yoğunluğa sebebiyet verilmemesi uyarısına bulundu.

Öte yandan ilerleyen günlerde yaşanabilecek yoğunluk ihtimaline karşılık ÇAYKUR üreticilerin herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için hasada uygun hale gelen ve evsafa uyan çaylarını bir an önce toplamaları yönünde çay üreticisine sürekli uyarı mesajları göndererek üreticilerine bilgilendirmede bulunuyor.

İLGİLİ HABERİMİZ

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim’den Üreticiye Uyarı