Çaykur İş Başvuruları Sona Erdi

Çaykur İş Başvuruları Sona Erdi
Çaykur’un eksik kalan mevsimlik işçi olarak alımını yapacağı 84 çay eksperi için iş başvuruları sona erdi.

Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımında alımını gerçekleştireceği 350 çay eksperinden eksik kalan 84 çay eksperi için İşkur aracılığıyla çıktığı iş başvuruları sona erdi.

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da Çaykur’a ait çay fabrikalarına ait alım evlerinde görev yapmak üzere KPSS şartı olmadan 4 ilin ikametgahı şartı ile alınacak 84 çay eksperi için İşkur’un 1 Temmuz’da başlattığı iş başvuruları dün itibariyle sona erdi.

İşkur İl Müdürlüklerine yapılan başvurular 10 Temmuz Cuma günü saat 17.00 itibariyle sona ererken, aynı günün akşamı 23.59’da İşkur’un internet sayfasından yapılmakta  olan başvurular da sona erdi.

İşkur İl Müdürlükleri 13 Temmuz Pazartesi günü başvurular ile ilgili dosyayı Çaykur’a gönderecek. Daha sonra İşkur ile Çaykur arasında yapılacak görüşmelerde mevsimlik işçi alımının hangi kriterlerde olacağı belirlenecek.

İş başvurularında fabrika kontenjanlarından daha fazla başvuru olması halinde torpil ve adam kayırma işlemlerinin olmaması için mülakat yerine fabrikaların kendi içinde kura çekmesi ve gelecek hafta sonuna kadar işlemlerin tamamlanması bekleniyor.