Çaykur İşçi Alımı Başvuruları İptal mi Oluyor?

Çaykur İşçi Alımı Başvuruları İptal mi Oluyor?
Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımında inanılmaz çelişki, başvuruları sona eren işçi alımlarına yapılan başvurular iptal mi olacak?Kamuyou şimdi açıklamalarıyla işçi alımlarını birkez daha çıkmaza sokan Genel Müdür Sütlüoğlu'ndan acilen açıklama bekliyor.

Çaykur'un 3500 mevsimlik işçi alımında yükleme işçisi almayacağını açıkladığından iş başvurusunda bulundurulmayan Cumhuriyet Çay Fabrikasına, olay53'ün "Çaykur'a Cumhuriyet Tepkisi" haberinden sonra Genel Müdür Sütlüoğlu, Cumhuriyet Çay Fabrikasına yükleme işçisi alacaklarını açıkladı. Ancak bu açıklama ile birlikte birçok sorun baş gösterecek. Zira başvurular tamamlandığından Cumhuriyet Çay Fabrikasına 0 (Sıfır) kontenjan ayrıldığından yaklaşık 4 bin kişi Cumhuriyet Çay Fabrikasına başvuramadığından Çaykur'un işçi alımlarına başvuruda bulunmamıştı.

İşçi alımlarını karman çorbaya çevirmekle kalmayıp işçi alımlarını eline yüzüne bulaştıran Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun açıklamalarında olay53’ün konu hakkındaki haberinden sonra büyük çelişki ortaya çıktı.

Alınacak 3500 işçiden 1631’inin yükleme işçisi olmak üzere toplamda 2375’inin Rize’ye alınacağını ifade eden Genel Müdür Sütlüoğlu’nun ifadesinin açıklanan rakamlarla örtüşmediği, olay53’ün “Çaykur’a Cumhuriyet Tepkisi” haberiyle ortaya çıktı.

SÜTLÜOĞLU SIFIR KONTENJAN AYRILDIĞINDAN BAŞVURU ALINMAYAN CUMHURİYET ÇAY FABRİKASINA YÜKLEME İŞÇİSİ ALINACAĞINI AÇIKLADI

Genel Müdür Sütlüoğlu, olay53’ün sorularına cevap veremeyeceğinden olay53'e uyguladığı ambargo ve akrediteyi devam ettirerek olay53'ü bir kez daha davet etmediği basın  toplantısında olay53’ün Cumhuriyet Çay Fabrikasına işçi alınmayacağı yönünde haber yaptığına ilişkin sorulan soruya Sütlüoğlu, “Hayır, biz tüm fabrikalara işçi alacağız. Cumhuriyet Çay Fabrikasına da yükleme işçi alımı yapacağız” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Ancak, Sütlüoğlu’nun bu açıklamasına rağmen işçi alım kriterleriyle ilgili daha önce açıkladığı "3500 mevsimlik işçiden 1631’i yükleme işçisi olmak kaydıyla 2375 işçi Rize için alınacaktır” ifadesiyle Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından İşkur’a verilen fabrika fabrika işçi alımları listesi ile başvuru yapılabilecek fabrikalar arasında Cumhuriyet Çay Fabrikasına 0 kontenjan ayrılmış, Cumhuriyet Çay Fabrikası için başvuru kabul edilmemişti.

Cumhuriyet Çay Fabrikasına 0 kontenjan ayrılmasının ardından Rize’deki tüm fabrikalara alınacak yükleme işçi sayısının toplamı 1631, genel toplamda ise Rize için 2375 yaparken, Genel Müdür Sütlüoğlu’nun “Cumhuriyet Çay Fabrikasına da yükleme işçisi alınacaktır” açıklamasının ardından Rize için alınacak yükleme işçi sayısı 1631’in üzerine, genel toplam ise 2375’in, 4 ile alınacak 3500 işçi sayısı ise 3500’ün üzerine çıkıyor.

Çaykur’daki bu yanlışlıktan sonra Genel Müdürün cevaplaması gereken sorular:

1- Rize için 1631 yükleme işçisi, genelde ise 2375 işçi alınacağını açıklamanıza rağmen gerçekten Rize ve 4 il için kaç işçi alınacak?

2- Cumhuriyet Çay Fabrikasına başvurmak isteyip te 0 kontenjan ayrıldığından başvuramayan yaklaşık 4 bin kişi ile Cumhuriyet Çay Fabrikasına başvurmak isteyip te farklı fabrikalara başvurmak zorunda kalanların hakları ne olacak?

3- Cumhuriyet Çay Fabrikasına hiçbir başvuru alınmadığına göre hangi fabrikaya alacağınız işçileri Cumhuriyet Çay Fabrikasına aktaracaksınız ve bunu neye göre yapacaksınız?

4- Cumhuriyet Çay Fabrikasına kaç yükleme işçisi alacaksınız?

5- Cumhuriyet Çay Fabrikasının kapasitesi baz alındığında ortalama en az 50 yükleme işçisi alınacağı hesaplanırsa 1631 olarak açıkladığınız işçi sayısı 1681’in, 2375 olarak açıkladığınız Rize’ye alınacak toplam işçi sayısı ise 2425’in, 3500 mevsimlik işçi alım sayınız ise 3550’in üzerine çıkıyor. Bunu nasıl açıklayacaksınız?

6- Fabrika fabrika açıkladığınız yükleme işçi sayıları “Cumhuriyet Çay Fabrikasına da yükleme işçisi alacağız” açıklamanızdan sonra hangi fabrikada kaça düşecek?

7- Böylesine büyük bir sorumsuzluğu nasıl izah edeceksiniz.  Bu sorumsuzluğun hesabını kim verecek?

8- Basın toplantısında söylediğiniz "Cumhuriyet Çay Fabrikasına yükleme işçisi alacağız" ifadenizi de yalanlayarak Cumhuriyet Çay Fabrikasının yükleme işçisi alımı talebinde bulunmadığını, Cumhuriyet Çay Fabrikasına yükleme işçisi alımı yapmayacağınızı ve özür dileyerek sehven açıklamada bulunduğunuzu ifade ederek yapılan başvuruların geçerli olup işçi alımlarının aşağıdaki alım listesindeki gibi mi yapılacağını açıklayacaksınız?

9- Mevsimlik işçi alımları için baştan beri yaptığınız her açıklamanızın bir sonraki açıklamanızla zıt olmasına rağmen hala o koltukta oturmayı mı düşünüyorsunuz ve istifa etmeyi düşünmüyor musunuz?

10- Tüm bunca yönetim zaafiyetinizin yanı sıra vurdumduymaz sorumluluğunuz dolayısıyla ortaya çıkan kesmekeş durumdan dolayı şayet istifa etmeyi düşünmüyorsanız, burada sorulan sorular ile iş başvurularının iptal olup olmayacağına cevap verebilecek misiniz?

NOT: AŞAĞIDAKİ FABRİKA FABRİKA ALINACAK İŞÇİ SAYILARI TOPLANDIĞINDA HABERİMİZİN DOĞRULUK PAYI ORTAYA ÇIKIYOR

RİZE'DE ALINACAK 1631 YÜKLEME İŞÇİSİNİN FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI

1-002.jpg

RİZE'DE ALINACAK 216 ÇAY EKSPERİNİN FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI2-004.jpg

ÖNLİSANS MEZUNU ALINACAK 120 KİŞİNİN FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI3-002.jpg

RİZE'DE ALINACAK 280LİSE VE DENGİ OKUL MEZUNLARININ FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI4-002.jpg

RİZE'DE ALINACAK 32 ORMAN MÜHENDİSİNİN FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI

5-002.jpg

RİZE'DE ALINACAK 96 ZİRAAT MÜHENDİSİNİN FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI6-002.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Çaykur İşçi Alımı Başlıyor

Çaykur’a Cumhuriyet Tepkisi

 

Çaykur’a KPSS Tepkisi Büyüyor

Danıştay O Kararı İptal Etmişti Çaykur’da Tık Yok!

Çaykur'un Alacağı İşçiler Ne Zaman İşbaşı Yapacak?

Çaykur'da Mevsimlik İşçi Alımı Seçimden Sonraya mı Kalıyor?

Mevsimlik İşçi Alımlarında Çaykur Bu Yanlıştan Dönmeli Aksi Halde…

Bu Bir Fiyaskodur Sütlüoğlu İstifa Etmelidir

Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti

Sütlüoğlu, Çaykur'a İşçi Alımlarını Eline, Gözüne, Yüzüne Bulaştırdı

Rizeliler İşkur'a Hücum Etti

Çaykur Genel Müdürü’nden Üzen Açıklama

ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları

Çaykur’dan Hayal Kırıklığı Yaratan Mesaj!

İŞKUR’dan Çaykur İşçi Alım Duyurusu

Çaykur, 3500 İşçi Alacak

Sütlüoğlu, La Fontaine'yi Geçti Paralel Medya İftirasını Kurtuluş Gördü