Çaykur İşçisi Tehdit Ediliyor

Çaykur İşçisi Tehdit Ediliyor
MHP Rize il başkanı Cem Kazmaz, Çaykur'da sendika savaşı dolayısıyla işçiyi sürgün etmekle ve çalıştığı yeri değiştirmek üzere baskı ve tehditler uygulandığını belirtti.

MHP Rize il başkanı  Cem Kazmaz “Çayın Başkenti Rize’de  Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun Çaykur’da iş barışını  bozduğunu söyledi.

Sütlüoğlu'nun fabrika müdür ve müdür yardımcılarına talimat vererek  Tek Gıda İş Sendikası üyelerinin istifa ettirilmesi Öz Gıda İş’e geçmeleri konusunda baskı uygulanmasını istediğini belirten Kazmaz, işçileri sürgün etmekle ve çalıştığı yeri değiştirmek üzere baskı ve tehditler uygulandığını belirtti.

cem-kazmaz.20130701221803.jpgÇaykur'da iş barışının bozulduğunu ve işçilerin yaşanan bu baskılar karşısında oldukça tedirgin olduğunun altını çizen Kazmaz; çay üreticisinin topladığı çayın gerçek değerini alamadığını ve üreticinin her yıl olduğu gibi bu yılda mağdur edildiğidir” şeklinde rapor sundu.

Daha sonra toplantıda söz alan ve Çaykur’da çalışan parti üyesi bazı işçiler  Çaykur'da yaşanan baskı ve tehdit olaylarını aktararak milletvekillerinden yaşananlar konusunda duyarlı olmasını istediler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Partili arkadaşlar ve partili işçi kardeşlerimizin aktardıklarına göre çaykur genel müdürü fabrika müdürlerine açıkça baskı uygulamaktadır. İşçi kardeşlerimizin özgür iradesine hiç kimsenin karışmaya hakkı yoktur. Biz bu konuyu en kısa sürede TBMM gündemine taşıyacağız bu işin takipçisi olacağız” dedi