"Çaykur İşçisinden Geriye Dönük Aidat Alınmayacak"

"Çaykur İşçisinden Geriye Dönük Aidat Alınmayacak"
Öz Gıda-İş Sendikası, sendikalarının ÇAYKUR'da toplu iş sözleşmesi yaptıktan sonra çalışanlardan geriye dönük aidat almayacaklarını belirtti.

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Serdar ile sendikanın Rize İl Temsilcisi Tevfik Hançeroğlu, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel'in Et ve Balık Kurumu (EBK) için sürmekte olan yetki davasını kaybedince ahlak sınırlarını zorlayan açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

Türkel'in EBK çalışanlarının mağdur olmaması için karara itiraz etmeyecekleri yönünde açıklama yaptığını belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''ÇAYKUR'da ise biz kovalamaktan Tek Gıda-İş Sendikası ise kaçmaktan yorulmadı. Tek Gıda-İş Sendikası ÇAYKUR işçisinden kaçıyor. ÇAYKUR çalışanlarını daha fazla mağdur etmesinler. Referanduma gidip kimin yetkili sendika olacağını görelim. Diğer yandan ÇAYKUR'da çalışanlardan geriye dönük aidat alacağınızı açıklamalarının ardından tepkiler gelince bize saldırmaya başladılar. Biz yine tekrarlıyoruz. Öz Gıda-İş Sendikası ÇAYKUR'da toplu iş sözleşmesi yaptıktan sonra çalışanlardan geriye dönük tek kuruş aidat almayacaktır.''