Çaykur KPSS Şartı Olmadan 84 Çay Eksperi Alacak

Çaykur KPSS Şartı Olmadan 84 Çay Eksperi Alacak
Çaykur KPSS şartı olmadan çay eksperi alımı başvuruları bu hafta içi başlıyor. Ülke geneli alımlardan sonra 69’a düşen çay eksperi sayısının işe girmeye hak kazananlardan işbaşı yapılmaması ve işten ayrılanlar olması dolayısıyla 84’e yükseldiği öğrenildi.

KPSS ŞARTI ARANMAKSIZIN ÇAY EKSPERLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Çaykur Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı mevsimlik işçi alımlarında 350 meslek yüksekokulu çay eksperliği mezunu alımlarında boş kalan kadro sayısı kadar KPSS şartı aranmaksızın çay eksperi alımı için başvurularının bu hafta içi başlayacağı öğrenildi.

ALINACAK OLAN 69 ÇAY EKSPERİ SAYISI 84’E YÜKSELDİ

Çaykur’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerindeki çay fabrikalarına bağlı alım evlerinde görevlendirmek üzere meslek yüksekokulu çay eksperliği mezunu olarak alacağı mevsimlik işçi çay eksperleri için ülke geneli çıkılan ilanın ardından boş kalan 69 çay eksperi sayısının işe girmeye hak kazanmasına rağmen işbaşı yapmayan ve işten ayrılanlar nedeniyle 84’e yükseldiği ve Çaykur’un bu hafta içi 84 çay eksperi alımı için İşkur aracılığıyla Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde iş başvurularını başlatacağı bilgisine ulaşıldı.

SALI VEYA ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇAYKUR İŞ İLANINI İŞKUR’A GÖNDERECEK

Edinilen bilgiye göre, Çaykur, bugün (Salı) yada yarın (Çarşamba) İşkur’a meslek yüksekokulu çay eksperi mezunları arasından KPSS şartı aranmaksızın yapacağı 84 çay eksperi işçi alımı için iş ilanını gönderecek. İşkur, Çaykur'dan gelecek olan ilandan sonra ilan hazırlıklarını tamamlayıp çay eksperliği iş başvurularının başladığına dair açıklama yapınca (İşkur'dan başvuruların başladığına dair açıklama yapılmadan İşkur'a gitmeyiniz)  çay eksperliği için başvurular resmen başlayacak. Başvurular 10 gün sürecek.

ÇAY EKSPERİ ADAYLARI İKAMETGAHINDA BULUNDUKLARI İLDEKİ FABRİKAYA BAŞVURUDA BULUNABİLECEK

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinin ikametgahlarında bulunan meslek yüksekokulu çay eksperliği mezunlarının başvuruda bulunabileceği işçi alımlarında adaylar ikametgahında bulundukları ilde başvuru yapabilecek. (Örneğin Rize ikametgahında bulunan aday sadece Rize’deki fabrikaya, Trabzon ikametgahında bulunan aday da Trabzon’daki fabrikaya) başvuruda bulunabilecek.

RİZE İÇİN 2 OLAN ÇAY EKSPERİ SAYISI 10’UN ÜZERİNE ÇIKTI

Hatırlanacağı üzere Çaykur, İşkur aracılığıyla ülke genelinde 101 çay eksperi alımına çıkmış ve bu alımlarda 32 kişi başvuruda bulununca 69 boş kadro kalmıştı. Ülke genelindeki 32 başvurudan 21’i, 23 kişinin işe alınacağı Rize için yapılmış ve Rize için 2 boş kadro kalmıştı. 15 kişilik yeni kadronun ortaya çıktığı hesaplanınca Rize için 2 olan kadro sayısının da 10’un üzerinde olabileceği tahmin ediliyor.

Çaykur’un İşkur’a göndereceği iş ilanı ile birlikte yapılacak resmi açıklamayla birlikte 84 kişinin hangi fabrikalara işe alınacağı belli olacak.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Çaykur Hangi Fabrikaya Kaç Eksper Alacak?

Çay Eksperleri Müjde! Çaykur KPSS’siz Alım Yapacak

Çay Eksperliği İşçi Alımına Kaç Kişi Başvurdu