Çaykur Kuru Çay Karşılığında Fabrika Satın Aldı

Çaykur Kuru Çay Karşılığında Fabrika Satın Aldı
ÇAYKUR, kuru çay karşılığında Ülker’in Trabzon’daki kullanılmayan çay fabrikası ile arsasını satın aldı. Çaykur’un fabrikayı depo olarak kullanacağı öğrenildi.

ÇAYKUR, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Yıldız Holding’e ait Enfesler Gıda Sanayinin Trabzon’un Of ilçesinde bulunan çalışır durumda olan, ancak kullanılmayan yaş çay işleme tesisi Üç Yapraklar Çay Fabrikası ve bu fabrikaya ait malvarlığını kuru çay karşılığında satın aldı.

Çaykur’un kuru çayla takas yoluna giderek satın aldığı fabrika ve arazinin satış işleminin üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen Çaykur Genel Müdürlüğünden konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunulmadığından satış değerleriyle ne kadar kuru çay verildiği bilinmiyor.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde 27.9.2017 tarihli, 17-30/492-214 karar sayılı kurul kararında, Enfesler Gıda Pazarlama'nın Üç Yapraklar Çay Fabrikası ve bu fabrikaya ait malvarlığının, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından satın alma yoluyla devralınması işleminin onaylandığı ifadelerine yer verildi.

enfesler-gida-pazarlamanin-uc-yapraklar-cay-fabrikasi-ve-bu-fabrikaya-ait-malvarliginin,-cay-isletmeleri-genel-mudurlugu-tarafindan-satin-alma-yoluyla-devralinmasi.jpgenfesler-gida-pazarlamanin-uc-yapraklar-cay-fabrikasi-ve-bu-fabrikaya-ait-malvarliginin,-cay-isletmeleri-genel-mudurlugu-tarafindan-satin-alma-yoluyla-devralinmasi-1.jpg

Obaçay'ın 3 fabrikası var

2010'da Alman Laurens Spethmann Holding ile Obaçay'ı bünyesinde bulunduran Milford-Yıldız Gıda adlı bir ortaklık kuran Ülker, 2014'te markanın tek hakimi olmuş, Alman şirketten yüzde 71'lik hisseyi almıştı. Bu satın alma ile Milford Yıldız Gıda unvanlı şirketin ismi de Enfesler Gıda ve Pazarlama olarak değiştirilmişti. Obaçay'ın Sakarya'da iki, Trabzon'da bir fabrikası bulunuyor.

Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada da şirketin çay pazarındaki süreci hakkında bilgi verilirken "Holding, çay işinde daha etkin olabilmek ve odaklanmak üzere bir süredir yaş çay işleme işinden çekilmişti. Onaylı tedarikçilerinden temin ettiği çaylarla paketleme tesislerinde Enfesler Gıda Sanayi Anonim Şirketi olarak üretimini sürdüren Yıldız Holding, Trabzon'da, çalışır durumda olan, ancak kullanılmayan yaş çay işleme tesisini Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (ÇAYKUR) devretme ve karşılığında ÇAYKUR markalı ürünlerle takas etme konusunda Rekabet Kurulu'na bildirimde bulunmuştur" deniliyor.