ÇAYKUR, Kuru Çay Satışında 100 Bin Tonu Geçti

ÇAYKUR, Kuru Çay Satışında 100 Bin Tonu Geçti
ÇAYKUR, hem yaş çay alımında hem de kuru çay satışında tarihinin rekorunu kırmaya doğru hızla ilerliyor. ÇAYKUR, paket kuru çay satışlarında 100 bin tonu geçerken yıl sonunda ise toplam satışların 150 bin tonun üzerine çıkması bekleniyor.

Yaş çay üreticilerinden daha fazla yaş çay alabilmek ve üreticilerin yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçebilmek amacıyla kuru çay satışlarına büyük önem veren ve aralıksız hızlı bir şekilde bu yönde de çalışmalarını sürdüren ÇAYKUR, Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’le yaş çay alım ve kuru çay satışlarında rekorlar kırmaya devam ediyor. 3. Sürgün yaş çay alımlarının devam etmesine rağmen tarihinin en yüksek yaş çay alımına doğru ilerleyen ÇAYKUR’un kuru çay satışlarında da aynı şekilde tarihinin en yüksek kuru çay satışını gerçekleştirmesine sayılı günler kaldı.

2018 yılında görevden alınan genel müdür İmdat Sütlüoğlu’nun son görev yaptığı yıl olan 2017’yi 105 bin 800 ton kuru çay satışıyla kapatan ÇAYKUR, Yusuf Ziya Alim’in genel müdürlüğe getirilmesiyle birlikte yıllık kuru çay satışlarını önce 130 bin tonun üzerine çıkardı bu yıl sonu ise 150 bin tonun üzerine çıkararak ÇAYKUR tarihinin kuru çay satış rekorunu kırmayı hedefliyor. Eylül ayının son haftasında İmdat Sütlüoğlu’nun 2017’deki kuru çay satış rakamlarına ulaşan ÇAYKUR, bir yıl içinde üreticilerden aldığı yaş çaydan üretimi gerçekleştirilmekte olan kuru çayın tamamını bir yıl içinde satarak üreticiden daha fazla yaş çay almanın da hesaplarını yapıyor.

Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’le yepyeni bir sayfa açılan ÇAYKUR’da, kurumun menfaatleri ve üreticinin de emeğinin hakkını daha fazla alabilmesi ve kazancının da daha çok olması için yapılan çalışmalar neticesinde ÇAYKUR, pazarlama ağının dışında bir yandan Çay Satış Mağazaları açarak yeni pazar alanları oluşturdu diğer yandan da özel sektöre tasnif dışı çuval çay satışı yaparak kuru çay satışlarını daha da artırdı ve üreticilerden daha fazla yaş çay almanın yolunu açtı. Böylece özel sektöre satılan tasnif dışı çaylar sayesinde üreticilerden daha fazla yaş çay alımı gerçekleştiren ÇAYKUR, Bakanlığın belirlediği yıllık 650 bin ton yaş çay alımının da çok çok üzerine çıkarken üreticilerin de düşük fiyatla özel sektöre daha fazla çay satmak zorunda kalmasının önüne geçti.

ÇAYKUR, 2020'DE TASNİF DIŞI ÇUVAL ÇAYIN KİLOSUNU ÖZEL SEKTÖRE 24,95 TL + KDV'DEN, 2021 YILINDA İSE 27,50 TL + KDV'DEN SATTI

Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’in kuru çay satışlarını artırabilmek amacıyla “81 İlde 81 Satış Mağazası” parolasıyla Rize, Artvin, Giresun, Erzurum, İstanbul ve Ankara’da açılışları gerçekleştirilen Çay Satış Mağazalarının hedeflerine uygun şekilde satışlar gerçekleştirmesiyle çok önemli satış rakamlarına ulaşan ÇAYKUR, Rize Ticaret Borsası ile de iletişime geçerek tasnif dışı kuru çay satışında bulunabileceklerini ve isteyen fabrikalara kuru çay satışı yapabileceklerini bildirdi. 2020 yılında tasnif dışı kilo fiyatı 24.95 TL + KDV’den alan özel sektör 2021’de ise 27.50 TL + KDV’den ÇAYKUR’dan tasnif dışı çay alımında bulundu. ÇAYKUR, daha sonra ise aldığı kararla özel sektöre sattığı çayın kilogram fiyatını 28.30 TL + KDV'ye çıkardı. ÇAYKUR’un tasnif dışı çay satışlarıyla birlikte 2021 yılı toplam kuru çay satış miktarının 120 bin ton dolayında olduğu öğrenilirken yıl sonu itibariyle kuru çay satışlarının 150 bin tonun üzerine çıkması bekleniyor.