ÇAYKUR Mevsimlik İşçileri Seçim Öncesi Haklarını Aramak İçin Yarın Toplanıyor

ÇAYKUR Mevsimlik İşçileri Seçim Öncesi Haklarını Aramak İçin Yarın Toplanıyor
ÇAYKUR'da mevsimlik olarak çalışan işçiler, bakanlık tarafından kendilerine verilen kadro sözünün yerine getirilmemesi üzerine haklarını aramak için yarın (Cuma günü) Rize'de bir kez daha eyleme geçiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından mevsimlik işçilere kadro sözü verilmişti. Bu söz diğer kamu kurumlarında çalışan mevsimlik işçiler için yerine getirilmesine rağmen, sadece ÇAYKUR mevsimlik işçileri için hala uygulanmadı. Mevsimlik işçiler, bu durum karşısında haklarını aramak için bir kez daha eylem kararı aldı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde sorunun çözümü için yetkililere bir mesaj göndermek isteyen mevsimlik işçiler seçim öncesinde seslerini duyurarak sorunun çözümü için siyasi partilerden ve adaylardan somut adımlar bekliyor. Zira önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen Hak-İş 15. Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşmasında “Meclis’e son intikal ettirdiğimiz konu geçici işçiler meselesiydi. Onu da Meclis’te büyük ölçüde çözme imkânı bulduk. Yaptığımız düzenlemeyle geçici işçilere kendi çalıştıkları iş yerlerinde 12 ay çalışma imkânı getirdik. Ayrıca norm kadrolara atanma imkânı getirdik. Bunu yazılı olarak getirdik, bazı genel müdürler veya genel müdürlükler kendilerine göre mevzuatlarına dayanarak bunu dolaşmaya çalışıyorlar. Bunu dolaşacak olanlara açık kapı bırakmadık. Çünkü mevzuat hiyerarşisi içerisinde, hukuk normları içerisinde en üstte olan kanundur. Kanuni düzenlemeyle geçici işçilerin artık bir sorunu kalmayacak hale gelmiştir.” ifadesinde bulunmuştu.

BU KEZ BULUŞMA NOKTASI TUZCUOĞLU MEMİŞAĞA PARKI

ÇAYKUR mevsimlik işçileri kendilerine verilen devlet sözüne rağmen kadro taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle 22 Mart Cuma günü saat 14.00'da Rize merkezde bulunan Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda bir araya gelecek.

Mevsimlik işçiler, basın açıklamasında bulunarak seslerini sorunu çözmesini bekledikleri yetkililere duyurmaya çalışacaklar.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum