ÇAYKUR Mevsimlik İşçisine Şartlı 11 Ay 29 Gün mü Verilecek?

ÇAYKUR Mevsimlik İşçisine Şartlı 11 Ay 29 Gün mü Verilecek?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in geçici işçilerle ilgili düzenlemeyi Meclise gönderdiklerini açıklamasına rağmen ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin kadro hayali belirsizliğini korurken ÇAYKUR mevsimlik işçisine şartlı kadro verileceği öğrenildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in geçici işçilerle ilgili düzenlemeyi Meclise gönderdiklerini açıklamasıyla ÇAYKUR mevsimlik işçisi heyecanla düzenlemede mevsimlik işçilere kadro verilip verilmeyeceğini merak ediyor. ÇAYKUR’da çalışan yaklaşık 10 bin mevsimlik işçi ile diğer kurumlarda çalışan onbinlerce geçici işçinin hayallerini süsleyen kadro talebinin şartlı olarak gerçekleştirileceği, mevsimlik ve geçici işçilerin beklentilerini karşılamayacağı bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, meclise gönderilen düzenlemede ÇAYKUR işçilerinin kurumun ihtiyacına göre 11 ay 29 gün çalıştırılmasına yer verilirken, 11 ay 29 gün çalıştırılacak işçilerin bölümlerindeki en kıdemli işçilerin olmasına yer verildi. Hali hazırdaki kanunda ise ÇAYKUR işçilerinin 9 ay 29 gün çalıştırılması kurumun ihtiyacına göre belirlenirken mevsimlik işçiler 5 ay 29 gün çalışabiliyor. 

Mevsimlik işçilerin kadro hayalini yok edecek bu düzenlemenin mevsimlik işçiler tarafından tepkiyle karşılanması ve 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde mevsimlik işçiler tarafından mitingler ve yürüyüşler düzenlenmesi bekleniyor.

Öte yandan ÇAYKUR mevsimlik işçilerine kadro verilmesi için büyük gayret ve çaba sarf eden ve gerek Bakan Bilgin’le gerekse Rize Milletvekilleri ile yapılan görüşmelerde kadro talebinin olmazsa olmaz şart olduğunu defalarca yineleyen Öz GIDA İŞ Sendikası’nın da miting ve yürüyüşlere destek vermesi hatta Ankara’da büyük çaplı bir miting düzenlemesi bekleniyor.

Sendikanın kadro talebinin yerine getirilmemesi durumunda ise bazı talepleri olduğu ve bunlardan birinin de ÇAYKUR’da 1800 günü dolduran ve bundan sonra da 1800 günü dolduracak tüm işçilerin de kadroya alınması ve kalan işçilerin de işsizlik sigortasından faydalanmasının sağlanması yönünde olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
66 Yorum