ÇAYKUR Mevsimlik İşçisinin Norm Kadrosunda Değişiklik!

ÇAYKUR Mevsimlik İşçisinin Norm Kadrosunda Değişiklik!
Kanun Teklifindeki değişiklikle ÇAYKUR’da 800 kişi olan norm kadronun 3 bine kadar çıkarılması sağlanacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 13. Maddesinde değişikliğe gidilerek ek madde eklendi.

Eklenen maddeyle şu an ÇAYKUR’da 800 kişi üzerinden yapılan norm kadro rakamının 3 bine kadar çıkması bekleniyor. 800 kişi ile yapılan norm kadro hesabından 800’ün üzerinde tek bir kişinin dahi kadroya geçme imkanı bulunmazken, eklenen ek madde ile yapılacak artışla norm kadronun 3 bine çıkması halinde emekli olan veya ölenlerle farklı nedenlerle işten ayrılanların yerine işyerlerindeki en kıdemliler kadroya geçirilecek.

Kabul edilen ek madde şöyle: “MADDE 13- 5620 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

EK MADDE 3- 1 inci maddenin (a) ve (b) bentlerinde belirtilen idare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici isçiler; çalıştırıldıkları işyerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak, bu işyerlerinde bos olan sürekli isçi kadrolarına geçirilir. Bu madde kapsamında geçici işçilerin geçişinin yapılabileceği sürekli isçi kadroları için aranan nitelikler ve bos kadro sayısı, en az bir ay önceden işyerinde ilan edilmek suretiyle duyurulur. Bu maddenin uygulanmasında ortaya çıkacak tereddütleri gidermeye idare, kurum ve kuruluşların bağlı veya ilgili olduğu Bakanlık yetkilidir. “

13. maddeye yapılan değişikliğe rağmen ÖZ GIDA İŞ Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı, 29 Mart Çarşamba günü Saat: 14.00’da Rize Meydanında (15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı) ÇAYKUR çalışanlarıyla aileleri için düzenleyeceği mitingde herhangi bir değişikliğe  gitmedi ve belirtilen yer ve saatte miting programı gerçekleştirilecek.

kanun-teklifindeki-degisiklikle-caykurda-800-kisi-olan-norma-kadronun-3-bine-kadar-cikarilmasi-saglanacak.jpgibrahim-turut-028.jpgharun-mertoglu-rize-milletvekili-aday-adayi-012.jpghakan-gultekin-ak-parti-rize-milletvekili-aday-adayi-026.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18 Yorum