Çaykur Ne Kadar Çay Aldı ?

Çaykur Ne Kadar Çay Aldı ?
Çaykur’dan yapılan yazılı açıklamada, 1. sürgünde Çaykur’un bu yıl 218 bin 270 ton çay aldığı açıklandı. Çaykur, geçen yıl 1. sürgün döneminde ise tam 238 bin ton çay almıştı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay alımında uygulanan kontenjan nedeniyle üreticilerin tepkilerini provokatif eylem olarak nitelemiş ve çıktığı TV programlarında, bir takım rakamlar vererek, geçen yıldan daha fazla çay aldıklarını iddia etmişti.

2011 yılı yaş çay kampanyası, 20 Mayıs’ta başlamış ve Çaykur 1’inci sürgünde tam 238 bin ton çay almıştı.

Çaykur bu yıl 10 Mayıs'ta açtığı yaş çay sezonunun 1'inci sürgün alımlarını ise bugün itibariyle 218 bin 270 ton ile tamamlarken geçen yıldan 20 bin ton daha az çay almış oldu.

İşte genel müdürün TV - TV dolaşıp verdiği rakamlar ve kullandığı ifadeler:

Önceki gün Çaykur'dan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Birinci sürgün çay alımlarını bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. Birinci sürgünde aldığımız çay 218 bin 270 tondur. Dolayısıyla birinci sürgünü bitirmiş olduk.

Ayrıca birinci sürgün çay bedellerinin ödenmesine hızla devam edilmektedir. Mayıs ayında aldığımız yaş çay bedellerinin tamamı Haziran ayının sonuna kadar ödenecektir. Haziran ayında aldığımız yaş çayın bedelleri ise Temmuz ayında ödenecektir. Sayın Başbakanımızın talimatları gereğince satın aldığımız yaş çayın bedelini bir sonraki ayda ödeyeceğiz, ödemeye devam edeceğiz.”