ÇAYKUR organik farkı ile yaş çay parasını banka hesaplarına aktardı

ÇAYKUR organik farkı ile yaş çay parasını banka hesaplarına aktardı
ÇAYKUR, Temmuz ayına ait organik fark ödemesi ile Eylül ayı yaş çay parasını üreticilerin banka hesaplarına aktardı. Üreticiler yarından itibaren hesaplarındaki parayı çekebilecek.

ÇAYKUR, 2023 yılı Eylül ayı yaş çay ödemeleri ile Temmuz ayına ait organik çay bedellerini bugün (31 Ekim 2023 Salı) üreticilerin banka hesaplarına aktardı. Üreticiler, hesaplarına aktarılan paraynı yarından (1 Kasım 2023 Çarşamba) itibaren çekebilecek.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim dünkü basın toplantısında yaş çay ödemelerinin bugün banka hesaplarına aktarılacağını ifade ederek, "Bu yıl yaklaşık 591 bin ton yaş çay alımı yaptık. Bugüne kadar 4 milyar 645 milyon lira ödeme yaptık. Yarın itibarıyla yaklaşık 1 milyar 700 milyon lira yaş çay bedeli daha ödeyeceğiz. Geriye yaklaşık 1,5 milyar lira daha borcumuz kalacak. Vakti gelince bir ay içinde üreticilerin hesaplarına geçirmiş olacağız. Yıl sonunda borcumuz kalmayacak." Diye konuşmuştu.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum