Çaykur Özelleşirse Rize Harabe Kente Döner

Çaykur Özelleşirse Rize Harabe Kente Döner
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, ''ÇAYKUR özelleşirse Rize, 1946 yılındaki çay olmayan, iş olmayan, fabrika olmayan harabe bir kente döner'' dedi.

Atılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin kalbinin çay ve ÇAYKUR ile attığını belirterek, ''Rize ve bölgemizi çaysız ve ÇAYKUR'suz hayal bile edemiyorum. Çay varsa Rizeli var, esnafımız var'' diye konuştu.

Sık sık ortaya atılan özelleştirme hikayesinin gerçekleşecek olmasını düşünemediğini vurgulayan Atılgan, şunları kaydetti: ''Böyle bir davranışın gerçekleşmesini kabul edemeyiz. ÇAYKUR özelleşirse Rize, 1946 yılındaki çay olmayan, iş olmayan, fabrika olmayan harabe bir kente döner. ÇAYKUR, çayda üretici lehinde iş yapan en büyük kuruluştur. Özel sektör rantabl olmayan yatırım yapmaz. Özel sektör çay satarak para kazanmak ister. Özel sektörümüz öncelikle kendi karını düşünür. Ticaret erbabının mantalitesinde kar var. Bu gayet normal bir gelişmedir. ÇAYKUR'un özelleşmesini istemiyoruz. Bundan en çok zararı üretici kadar esnafımız da görür.''