ÇAYKUR Pazarlama Daire Başkanı Kutlu'dan Cevap Bekleyen Sorular

ÇAYKUR Pazarlama Daire Başkanı Kutlu'dan Cevap Bekleyen Sorular
ÇAYKUR'da VHKİ memuru iken sınavsız Daire Başkanı atandığından ÇAYKUR tarihinde bir ilkin yaşanmasına neden olan Hamdi Kutlu hakkında cevap bekleyen sorular...

2011-2018 tarihleri arasında ÇAYKUR’da Genel Müdürlük yapan ve ÇAYKUR tarihinde en büyük bütçe açığı oluşturarak zam rekorlarına rağmen üst üste zarar açıklayan Genel Müdür olarak tarihe geçen ve görevden alınan İmdat Sütlüoğlu'nun göreve gelmesinden 4 yıl sonra ÇAYKUR tarihinde bir ilkin yaşandığı ve İmdat Sütlüoğlu'nun yeğeni Yavuz Sütlüoğlu'nun o zamanki kankası olan ve VHKİ memuru iken sınavsız Daire Başkanı olarak atanan ve halen bu görevine devam eden Pazarlama Dairesi Başkanı Hamdi Kutlu hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

Şimdi bu iddialardan bir kaçını yazalım ve kendisi bunları cevaplandırırsa da objektif bir şekilde yayınlayacağımızı da taahhüt ediyoruz.

1-) Hamdi Kutlu, İmdat Sütlüoğlu tarafından kendisine usulsüz işleri (reklam ajanslarına ve Yavuz Sütlüoğlu tarafından anlaşması yapılıp ÇAYKUR tarafından Yönetime getirilen usulsüz harcamalar) yapması karşılığında mı Daire Başkanlığı koltuğuna oturmuştur?

2-) Kutlu’nun Daire Başkanı olmadan önce Trabzon’da Ev Dışı Tüketim Bayisi yapılan Armeda Gıda ile bağlantısı nedir? Bu şirkette çalışmak için mi o dönemde Trabzon’da ikamet etmiştir? Bu şirketin kuruluşunda aracını bu şirketin kullanımına vermiş midir? Bu şirketin mevcut bayilikleri için bayiler toplantısına katılmış mıdır? (Örneğin bir kahve firmasının Gaziantep’teki bayiler toplantısı gibi) Hafta sonları ve mesai harici bu şirketin muhasebesine bizzat kendisi mi bakmıştır?

3-) Daire Başkanı olduktan sonra Armeda Gıda'nın da Ev Dışı Tüketim bayisi olduğu göz önünde bulundurularak, Toplu Tüketim Bayilerine ne gibi çıkarlar sağlanmıştır. Piyasada satılan perakende satışı olan çaylar diğer bayilerden %10 daha ucuz ve daha uzun vadelerle Toplu Tüketim bayilerine peşkeş çekilmiş midir?

4-) Daire Başkanı olduktan sonra ÇAYKUR'un İstanbul bayileri ile ilişkileri nasıl olmuştur? İstanbul’da bayilik yapan 2 firmaya başka hangi illerde bayilikler verilmiştir? Hangi firmaya ayrıca Toplu Tüketim yerlerine Yönelik bayilik verilmiştir? Bu bayilerle başka ne tür ticari ilişkileri vardır?

5-) Bir sigara markasının Türkiye Distribitörü olan ÇAYKUR Bayisi de olan firmadan hangi bedelin karşılığında Trabzon’da eşinin (Eşinin akrabası üzerine kayıtlı firma) üzerine bayilik alınmıştır? Bunun karşılığı verilen teminat var mıdır? Teminat verilmemişse hangi illerdeki bayilikler üzerinden o firmaya çıkar sağlanmıştır?

6-) Adı ÇAYKUR’un bu kadar zararı oluşmasına karışmış ÇAYTAŞ firmasında çalışanlardan kimlerle çıkar ilişkisi içindedir? Kimler Hamdi Kutlu sayesinde ÇAYTAŞ’ta işe başlatılmış ve halen çalıştırılmaktadır. Bu kişilerin 15-20 Bin TL civarında olan maaşları karşılığında ÇAYKUR’a ne kadar getirisi vardır?

7-) Ticaret kanunu gereği belli bir miktarın üzerinde paranın şirketlerden başka yerlere ödemesi yapılması banka kaydı üzerinden olduğu için her ay Armeda tarafından Hamdi Kutlu'ya açıktan (elden) ödeme yapılmakta mıdır?

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Yeğen Sütlüoğlu’nun Kankisi Daire Başkanı Oldu

Çaykur’da Yeğen Sütlüoğlu’nun Kankisi Kutlu ile Kutlu’nun Prenslerine Yeni Görev

Çaykur Genel Müdürü Mobbing mi Uyguluyor?