Çaykur Peçetede Geri Adım Attı Rize'deki Yürüyüş İptal Edildi

Çaykur Peçetede Geri Adım Attı Rize'deki Yürüyüş İptal Edildi
ÇAYKUR'un su firesine yönelik olarak uygulamaya soktuğu kağıt peçeteyle kurutma yöntemine tepkili olan çay üreticilerinin Rize’de düzenleyecekleri yürüyüş, Çaykur’un uygulamayı kaldırması nedeniyle iptal edildi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun 2. sürgünle beraber yaş çayda su firesine yönelik olarak uygulamaya soktuğu ve çay üreticilerinin büyük tepkisi sonucu kaldırılmak zorunda kalan kağıt peçeteyle kurutma yöntemine karşılık çay üreticileri tarafından Rize’de yarın (8 Temmuz Cuma günü) düzenlenmesi planlanan yürüyüş iptal edildi.

Yürüyüş programı etkinliğini "Rizeli Çayına Sahip Çıkıyor" sloganıyla sosyal medya üzerinden başlatan ve yürüyüş programının geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan çay üreticisi İbrahim Esmeroğlu, yürüyüşün iptal edildiğini bildirerek sosyal medya üzerinden "ÇAYKUR'un su firesine yönelik olarak uygulamaya soktuğu kağıt peçete yöntemine tepki olarak Rize'de yarın (8 Temmuz Cuma günü) düzenleyeceğimiz yürüyüş Çaykur'un peçete uygulamasını kaldırdığından yürüyüşümüz iptal edilmiştir. Fakat, Çaykur önümüzdeki günlerde peçete uygulamasını devreye sokmaya kalkarsa yürüyüş için yeniden hareketleneceğiz."  ifadelerine yer verdi.

yuruyus-iptal.jpg