Çaykur Randevulu Sistemi Eline Gözüne Bulaştırdı !

Çaykur Randevulu Sistemi Eline Gözüne Bulaştırdı !
Geçen yıl bazı fabrikaların sezona geç yetişmesi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşayan çay üreticisi bu yıl da Çaykur’un eksikleriyle beraber uygulamaya koyduğu randevulu sistem ile büyük sıkıntı yaşıyor, yaşamaya da devam edecek…

Çaykur tarafından üreticiye büyük kolaylık sağlayacağı düşüncesiyle bu yıl tamamen uygulamaya konulan randevulu çay alım sistemi fos çıktı ! Üretici açısından birçok eksikle dolu olan sistemde mesaj gönderdik isteyen haftada istediği gün kadar çayını satabilecek dediler söyledikleri anketten başka birşey olmadığından vatandaşı kandırdılar... Bu yetmezmiş gibi birde birden fazla çay cüzdanına sahip üretici hergün çaylığa girmeye devam ediyor ayrıca sistemin bu şekilde devam etmesi halinde 2. Sürgünde çay cüzdanı patlaması yaşanacak.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından devrim olarak adlandırılan randevulu sistem üreticiyi çileden çıkarmaya başladı bile. Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından cep telefonlarına gönderilen mesajların vatandaşların 4 seçenekten  istediği uygulamayı seçmesi halinde o şekilde çayını satabileceği bildirilirken bunun aslında bir anket çalışması olduğu ve mesajda belirtilen ifadenin gerçek olmayacağı çay üreticisine açıklanmadı ve Çaykur daha çay sezonu başlamadan üreticiye ilk darbeyi bu şekilde vurdu.

yascay.20130513224548.jpg

Çaykur’dan ikinci darbe ise Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun özellikle gurbetten gelenlere kolaylık sağlayacağı dediği “kısa sürede çayını satıp yaşadığı yere, işine geri dönebilecek vatandaşlarımız” sözü de uygulamadaki eksiklik dolayısıyla gerçekleşmiyor. Zira birçok üreticinin birden fazla çay cüzdanına sahip olması dolayısıyla Çaykur Genel Müdürlüğü burada da sınıfta kaldı ve o cüzdanların her birine ayrı ayrı randevu günü verdi. Dolayısıyla çay üreticisi haftanın bir günü değil çay cüzdanı sayısı kadar gün çayını toplamak için yine çay arazisine gidecek.

Uygulamadaki bir başka eksik taraf ise haftanın 6 günü hesap edilerek çayını 1 günde verecek çay üreticilerinin 6 günlük çayını bir günde toplayabilir mi? Seçeneği üreticiye sorulmadı. 6 günlük çayını bir günde toplayamayacak üretici burada da bir darbe yiyor çünkü satamadığı çay kotası yanıyor ve bir başka zamanda bu çayı Çaykur’a satma şansı kalmıyor. Bu sıkıntıdan kurtulmak isteyen çay üreticileri ise 2. sürgünde çay cüzdanlarını bölerek yeni çay cüzdanları oluşturmanın peşine düşecek. Ve çıkaracakları kadar çay cüzdanı ile haftanın birkaç günü çayını rahat rahat toplayıp satabilmenin peşine düşecek.

Çaykur tarafından tüm bu olumsuzluklar ve eksiklikler yaş çay üreticisine yaşatılırken Çaykur’un bu eksikliklere nasıl bir çözüm getireceği ve 2. Sürgünde bu eksikliklerin giderilip giderilmeyeceği merak konusu olacak… Şayet Çaykur bu eksiklikleri giderme yoluna gitmezse yaş çay üreticisini aşağıdaki fotoğrafta gözüktüğü gibi acaba ne yapabilirim şeklinde düşünceli günler bekliyor olacak…

yascay-ureticisi.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Çaykur'dan Randevu Sürprizi!

Çayda Randevulu Sistem Böyle Olacak VİDEO İZLE