ÇAYKUR Rekor Yaş Çay Alımıyla Sezonu Kapatıyor

ÇAYKUR Rekor Yaş Çay Alımıyla Sezonu Kapatıyor
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, İzmir Bölge Bayileriyle değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

2018 yılı yaş çay sezonunda bugüne kadar 732 bin ton yaş çay alımı yaparak ÇAYKUR tarihinin en büyük ikinci yaş çay alımını gerçekleştiren ÇAYKUR’un rekortmen Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, bölge pazarlama müdürlüklerine gerçekleştirdiği değerlendirme ziyaretleri kapsamında İzmir Bölge Pazarlama Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-izmir-bolge-bayileriyle-degerlendirme-toplantisinda-bir-araya-geldi-(3).jpg

Kuru çay ile ÇAYKUR ürünlerinin satışlarının artırılması, hedeflerin belirlenmesi, bayilerin görüş ve önerilerinin alındığı ve vatandaşların talep ve şikayetlerinin değerlendirildiği bölge bayileriyle yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, “Nisan sonu ve zor bir sürgün başlangıcı ve akabinde iki ve üçüncü sürgün derken kampanya sonuna geldik Allah’a şükürler olsun ki verdiği güç ve azimle sıkıntı yaşamadan kampanyayı kapattık. Kurumun tek bir kuruşunu boşa harcamadık. Harcatmadık. Karlılık ve verimlilik ilkelerine bağlı kalarak yeknesaklık içinde süreci takip ettik. Erzurum’da başladığımız bayilerimizle istişare toplantılarını İzmir’de sonuçlandırdık. Allah’ın izniyle bugünden sonra daha da büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çay, ÇAYKUR, üretici, bayilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte hiç bir ayrım yapmadan hep birlikte ÇAYKUR olma azmimiz ve kararlılığımız devam edecek. Kazan kazan sistemiyle tüm ÇAYKUR, hep birlikte kazanacağız. Allah kolaylık versin.” dedi.

ÇAYKUR TARİHİNİN EN BÜYÜK 2. YAŞ ÇAY ALIMINI YAPTI

ÇAYKUR'un 1999 yılında gerçekleştirdiği 800 bin 143 ton yaş çay alımının ardından 2018 yılı yaş çay alım kampanyası döneminde bugüne kadar 732 bin tonla tarihinin en yüksek ikinci alım rakamına ulaştığını ve hafta sonu 3. sürgün dönemini tamamlayacaklarını kaydeden Genel Müdür Vekili Alim, "Yabancı işçilerin yüksek fiyata çay toplamasını dikkate alarak üçüncü sürgünde randevulu sistemi uygulamadan günlük alım gerçekleştirdik. Bu sistemle herkesin kendi çayını toplamasını sağlamaya çalıştık. Böylelikle üçüncü sürgünde yurt dışına giden para azalırken alımlarda da ciddi bir artış yaşandı. Randevulu sistemi üçüncü sürgünde uygulamadık ve çatlak sesler dönem dönem çıksa da başarılı bir sonuç aldık. Pazar günü 3. sürgün yaş çay sezonunu hayırlı bir şekilde tamamlamış olacağız. Bölge bayi değerlendirme toplantılarımızda kuru çay satışımızın artırılması yönünde yeni hedefler belirledik ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.

ÇAYKUR bu yıl ilk sürgünde 217 bin 453 ton, ikinci sürgünde ise 273 bin 826 ton yaş çay alımı gerçekleştirmişti.

caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-izmir-bolge-bayileriyle-degerlendirme-toplantisinda-bir-araya-geldi-(2).jpg