Çaykur, Resmi Siteden Genel Müdürü Sütlüoğlu'nu Yalanladı O Asparagastan Vazgeçmedi

Çaykur, Resmi Siteden Genel Müdürü Sütlüoğlu'nu Yalanladı O Asparagastan Vazgeçmedi
İhracat rakamları 20 yıl öncesine ait rakamların altına düşen Çaykur'da ihracat yaptıkları ülke sayısı kurumun resmi internet sayfasından yalanlanan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, aynı asparagas açıklamalarına devam etti.

Çaykur, ihracatta son 20 yılın en başarısız dönemini yaşıyor. İhracat rakamları son 20 yılın en düşük rakamlarına inen Çaykur’da Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun 130 ülkeye kuru çay ihraç ettiklerini ifade ettiği sözleri Çaykur’un resmi sayfasından yalanlandı.

ÇAYKUR TARİHİNİN EN KÖTÜ DÖNEMLERİNİ YAŞIYOR... ZARAR, BANKA BORCU, KREDİ FAİZLERİ HAD SAFHADA, ÇAY SATIŞLARI İNANILMAZ ŞEKİLDE DÜŞÜYOR GENEL MÜDÜR ASPARAGAS PEŞİNDE KOŞUYOR...

2017 yılında 567 Milyon 742 Bin TL zarar etmesi nedeniyle zararın 300 Milyon TL’si Hazine Müsteşarlığınca karşılanan ve bu ödemenin zarardan düşülmesi sonucu resmi açıklamayla 267 Milyon 742 Bin TL zarar ettiği açıklanan Çaykur, tarihinin en kötü günlerini yaşamaya devam ediyor. Bankalara 1,5 Milyar TL borçlanan ve çekilen kredilere 1 yıl içinde 175 Milyon Lira kredi faizi ödeyen Çaykur, yurt içi kuru satışlarında olduğu gibi yurt dışı (ihracat) kuru çay satışlarında da geri vurdu.

ÇAYKUR RESMİ SİTESİ YALANLADI GENEL MÜDÜRDEN CANLI YAYINDA ASPARAGASA DEVAM

Kuru çay satışlarında son 20 yılın satış rakamlarına gerileyen Çaykur’da Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu ise Çaykur’un resmi sitesinden asparagas açıklamaları yalanlanmasına rağmen aynı asparagas açıklamalarını sürdürüyor.

1 Ekim 2018 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bugün Çaykur’da düzenlediği ve canlı yayımlanan basın toplantısında 130 civarında ülkeye ihracat yaptığına dikkati çekerek, “130 ülke civarında ülkeye ihracat yapıyoruz artık. İhracat yaptığımız ülke sayısını her sene artırıyoruz. Geçen seneden bu seneye epeyce bir ilave ülkeler oldu ve bunları geliştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

YURT İÇİ KURU ÇAY SATIŞLARI 150 BİN TONDAN 105 BİN TONA DÜŞTÜ. İHRACAT 5 BİN TONDAN 870 TONA DÜŞTÜ GENEL MÜDÜR SÜTLÜOĞLU’NDA BU KONUDA ÇIT YOK

Genel Müdür Sütlüoğlu, bu açıklamalarını daha önce de yapmış ve Çaykur’un resmi internet sayfasından yayımlanan 2017 Faaliyet Raporu ile bu sözleri yalanlanmıştı. Sütlüoğlu’nun 130 ülkeye kuru çay ihraç ediyoruz sözlerinin resmi siteden yalanlanmış olmasına rağmen gazete ve televizyon manşetlerinde “130 ülkeye çay ihracatı başarısı” şeklinde yer almak istediğinden söylediği değerlendirilirken, Sütlüoğlu’nun kuru çay ihracatının 5 bin tondan 870 tona, yurt içi satışlarının ise 150 bin tondan 105 bin tona düşmesi nedeniyle açıklamada bulunmaması ise başarısızlığını örtme ve gizleme olarak değerlendirildi.

ÇAYKUR'UN RESMİ SİTESİ 2017 FAALİYET RAPORU: 3'Ü SERBEST BÖLGE 54 ÜLKEYE ÇAY SATIŞI (İHRACAT) YAPIYORUZ

Çaykur, 2017 Faaliyet Raporu 58. sayfasında ihracat yapılan ülkeler ile kuru çay satışlarına yer verirken bu ülkeleri şöyle açıkladı: "Başta AB ülkeleri (Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, GKRY, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya) olmak üzere Amerika, Afganistan, Arnavutluk, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna – Hersek, Çin, Fas, Gürcistan, Irak, İsviçre, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Mali, Moğolistan, Rusya, Singapur, Suudi Arabistan, Tayvan, Türkmenistan ve 3 tane Serbest Bölge dahil 54 ülkeye ihracat yapılmaktadır."

caykur-kuru-cay-satislari-dususte.jpg