Çaykur Rize Avantaj Peşinde

Çaykur Rize Avantaj Peşinde
Çaykur Rizespor bugün Play-Off turunun ilk karşılaşmasında Adana'da ikinci maç için avantajlı skor elde etmek için sahaya çıkıyor.

Bank Asya 1. Ligden Süper Lige yükselme şansını son maçta evinde Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'a mağlup olarak kaybeden Çaykur Rizespor, bugün Adana'da oynanacak Bank Asya 1. Lig play-off yarı final maçlarının ilkinde Adanaspor önünde avantajlı skor elde etmek için sahaya çıkıyor.

TRT 1’DEN CANLI YAYIN

Ligi 59 puan ve üçlü averajla 3. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor ile 53 puanla 6. sırayı elde eden Adanaspor, kozlarını Adana 5 Ocak Stadyumu’nda paylaşacak. 18.30’da başlayacak karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Mücadelenin hakemi ise İstanbul bölgesinden Süleyman Abay.

Ligde normal sezonda oynanan karşılaşmalarda Çaykur Rizespor rakibini Adana’da Mehmet Al ve Bikoko’nun kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etmeyi başarırken Rize’deki mücadele ise karşılaşmanın son 7 dakikasında Erkan Kaş ve İlkem’in karşılıklı kaydettiği gollerle 1-1 sona ermişti.

Öte yandan Adanaspor karşılaşmasına Mersin’de günde tek antrenmanla hazırlanan ve dün son antrenmanını gerçekleştiren Yeşil Mavililer Adana’ya geçerek maç saatini beklemeye koyuldu.

YEŞİL MAVİLİ TARAFTARLAR STADA ALINMAYACAK

Bugün oynanacak karşılaşma öncesi Adana Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu karar dolayısıyla Çaykur Rizespor taraftarları stada alınmayacak.

KONYA – KASIMPAŞA CUMARTESİ OYNAYACAK

Play-Off Yarı final mücadelesindeki diğer karşılaşmada ise yarın (Cumartesi günü) Konyaspor ile Kasımpaşa karşı karşıya gelecek. Cumartesi günü 18.30’da başlayacak karşılaşma TRT 1 ekranlarından yayınlanacak. Bu karşılaşmaya ise  Çaykur Rizespor – Akhisar Belediye Gençlik ve Spor mücadelesinin hakemi Özgür Yankaya atandı.

FİNAL 27 MAYISTA TARAFSIZ SAHADA

Play – Off yarı final maçlarının rövanşları ise 22 Mayıs Salı günü Rize Yeni Şehir Stadı'nda ve 23 Mayıs Çarşamba günü Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak. Yarı final karşılaşmaları sonrası tur atlayan takımlar 27 Mayıs Pazar günü tarafsız sahada tek maç üzerinden final karşılaşması oynayacak.