Çaykur Rize’de Tomas 8, Sumudica 3

Çaykur Rize’de Tomas 8, Sumudica 3
Çaykur Rizespor, ligin ikinci yarısında oynadığı 6 karşılaşmada galibiyet yüzü göremezken, elde ettiği 3 beraberlikle 3 puan topladı. Yeşil Mavililer ligin ilk yarısında Stjepan Tomas ile aynı periyotta 8 puan topladı.

2020-2021 Süper Lig sezonuna Stjepan Tomas yönetiminde başlayan ve 19. Haftada deplasmandaki 4-1’lik Yeni Malatyaspor mağlubiyeti sonrası Tomas ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini sona erdiren Çaykur Rizespor, gönderdiği teknik direktörünü arıyor.

Tomas yönetiminde çıktığı 18 lig maçında 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 21 puan toplayan Çaykur Rizespor, Tomas’ın yerine gelen Marius Sumudica ile oynadığı 6 maçta ise galibiyetle tanışamadı. Sumudica’lı Çaykur Rize oynadığı 6 maçta 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederken 3 puanı hanesine yazdırabildi. Yeşil Mavililer, ligin ilk yarısında Teknik Direktör Stjepan Tomas ile aynı periyotta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak toplam 8 puanı hanesine yazdırmıştı.

Stjepan Tomas ile ilk 6 maçta rakip filelere 9 gol kaydeden Yeşil Mavililer kalesinde 8 gol görürken, Sumudica ile aynı periyota ait maçlarda 3 gol kaydetti, kalesinde ise 7 gol gördü.

Çaykur Rize’nin başında 18 maça çıkan Tomas’ın maç başı puan ortalaması 1,16 olurken, ilk 6 maçtaki puan ortalaması ise 1,33 oldu. Sumudica’nın ise Çaykur Rizespor’daki maç başı puan ortalaması 0,5 olarak gerçekleşti.

Öte yandan Yeşil Mavililerde BB Erzurumspor maçı sonrasında istifa kararı alan Teknik Direktör Marius Sumudica'yı bu kararından soyunma odasında oyuncular geri döndürmüştü.

STJEPAN TOMAS’LI ÇAYKUR RİZESPOR

Çaykur Rizespor – Fenerbahçe : 1-2

Kasımpaşa – Çaykur Rizespor : 2-0

Çaykur Rizespor – Aytemiz Alanyaspor : 1-1

BB Erzurum – Çaykur Rizespor : 0-0

Çaykur Rizespor – MKE Ankaragücü : 5-3

Demir Grup Sivasspor – Çaykur Rizespor : 0-2

MARİUS SUMUDİCA’LI ÇAYKUR RİZESPOR

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor : 1-0

Çaykur Rizespor – Kaımpaşa : 1-1

Aytemiz Alanyaspor - Çaykur Rizespor : 2-1

Çaykur Rizespor – BB Erzurumspor : 0-2

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor : 1-1

Çaykur Rizespor – Demir Grup Sivasspor : 0-0