Çaykur Rizespor, 33 Yıllık Rekorunu Trabzonspor Karşısında Egale Etti

Çaykur Rizespor, 33 Yıllık Rekorunu Trabzonspor Karşısında Egale Etti
1988-89 sezonunda evinde oynadığı karşılaşmalarda üst üste 4 haftayı gol yemeden kapatan Çaykur Rizespor, 33 yıllık rekorunu Trabzonspor karşısında egale etti.

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, evinde oynadığı maçta Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Çaykur Rizespor, Süper Lig’de yer aldığı sezonlar arasında 1988-89 Sezonunda evinde üst üste 4 maçta kalesini gole kapatarak ligde iç sahada en uzun süre gol yememe serisi yakaladı. Yeşil Mavililer, 33 yıl aradan sonra iç sahada üst üste en uzun süre gol yememe rekorunu Trabzonspor maçıyla birlikte egale etti.

1988-89 sezonu 5. Haftasında evinde Altay’a 2-0 kaybettikten sonra sahasında oynadığı 4 maçta kalesini gole kapatan Yeşil Mavililer, Altay mağlubiyetinin ardından 7. Haftada Samsunspor ile 0-0 berabere kalırken, 10. Haftada Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. 12. Haftada Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalan Yeşil Mavililer, 14. Haftada ise Sakaryaspor’u 2-0 mağlup ederek iç sahada üst üstte 4 maçta kalesinde gol görmedi.

15. Haftada evinde Galatasaray’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşmanın 35. Dakikasında Tanju Çolak’ın kaydettiği golle gol yememe serisi sona eren Çaykur Rizespor, aynı sezon 65 golle ligin en çok gol yiyen 5. takımı olurken, Samsun ve Kahramanmaraşspor’un ardından ligden düşen 3. takım olmuştu.

Çaykur Rizespor, 33 yıllık rekoru egale ettiği bu sezon ise 25. Haftada sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 2-0 kaybettikten sonra evinde sırasıyla oynadığı Demir Grup Sivasspor, Atakaş Hatayspor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında kalesinde gol görmedi.

Yeşil Mavili ekip, bu karşılaşmalardan Demir Grup Sivasspor ve Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kalırken, Atakaş Hatayspor’u ise 1-0 mağlup etmişti.

Yeşil Mavililer, bugün ÇAYKUR DİDİ Stadı’nda oynanan Karadeniz Derbisinde Trabzonspor ile 0-0 berabere kalarak üst üste 4 maçta kalesinde gol görmeme rekorunu egale etti.

35. haftada Antalya deplasmanında Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak olan Yeşil Mavililer, 36. Haftada evinde oynayacağı İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasında kalesini gole kapatırsa yada 61. dakikadan sonra kalesinde gol görürse iç sahada en uzun süre gol yememe rekorunu kırmış olacak.