Çaykur Rizespor Fatih Terim’in Kabusu Oldu.

Çaykur Rizespor Fatih Terim’in Kabusu Oldu.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Çaykur Rizespor’dan çektiği kadar hiç kimseden çekmedi! Terim, Çaykur Rizespor’un 2 kez İstanbul’da kazandığı maçlarda mağlubiyeti yaşayan isim oldu.

Süper Lig’in 31. Haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda karşılaştığı Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup oldu. Bu sonuçla Çaykur Rizespor, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ı 2. kez İstanbul’da mağlup etmeyi başarırken, Galatasaray da 17 yıl sonra evinde kaybetmenin acısını yaşadı.

2003-2004 sezonunun 26. Haftasında İstanbul’da Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek Süper Lig tarihinde rakibini ilk kez deplasmanda mağlup eden Çaykur Rizespor, 17 yıl sonra rakibini evinde mağlup etmeyi başardı.

20 Mart 2004 yılında oynanan maçta Çaykur Rizespor’un gollerini 9. Dakikada Saffet Akyüz ve 34. Dakikada penaltıdan Okan Öztürk kaydederken, Galatasaray’ın tek golünü ise 32. Dakikada penaltıdan Hakan Şükür kaydetmişti.

Bu karşılaşmada Çaykur Rizespor’un başında teknik direktör olarak Yılmaz Vural bulunurken Galatasaray’ın Teknik Direktörü ise Fatih Terim idi. Fatih Terim bu karşılaşmanın ardından Galatasaray’dan ayrılmıştı.

Çaykur Rizespor, 2003-04 sezonunda Türkiye Kupası 3. tur maçında Fatih Terim’in çalıştırdığı Galatasaray’ı 5-0 mağlup ederek kupanın dışına itmişti. Tarihi bir farkla Çaykur Rizespor’a elenen Fatih Terim ise bu maçtan yaklaşık 2 ay sonra ligde de Çaykur Rizespor’a İstanbul’da kaybetmiş ve maçın ardından görevini bırakmıştı.

Galatasaray’ın 17 yıl aradan sonra evinde Çaykur Rizespor'a yenildiği karşılaşmada takımın başında yine Fatih Terim yer aldı. Evinde Çaykur Rizespor’a yenildiği tek maçta teknik patron olan Fatih Terim, Galatasaray’ın evinde Çaykur Rizespor’a 17 yıl aradan sonra tarihindeki ikinci mağlubiyeti yaşadığı karşılaşmada da teknik patron olarak görev aldı. Çaykur Rizespor, bu kez 19 Mart’ta Galatasaray’ı evinde gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada 4-3 mağlup etmeyi başardı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın gollerini DeAndre Yedlin, Emre Akbaba ile Çaykur Rizesporlu Yassine Meriah kendi kalesine atarken, Karadeniz ekibinin gollerini ise Braian Samudio, Fernando Boldrin, Milan Skoda ve Fernando Andrade kaydetti.