Çaykur Rizespor ile Samsunspor 48. Karadeniz Derbisinde Yarın Rize'de Karşılaşacak

Çaykur Rizespor ile Samsunspor 48. Karadeniz Derbisinde Yarın Rize'de Karşılaşacak
Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'inin 8. haftasında oynanacak olan Karadeniz derbisinde yarın sahasında Yılport Samsunspor’u konuk edecek.

Bir yıl aranın ardından yeniden Trendyol Süper Lig’e yükselen ve ligin ilk maçında Adana Demirspor’a deplasmanda kaybettikten sonra çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alarak 5 haftalık yenilmemezlik serisi yakaladıktan sonra geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe’ye farklı mağlup olarak serisi sona eren Çaykur Rizespor, ligde henüz galibiyetle tanışamayan ve 1 beraberlikle ligin dibine demir atan Yılport Samsunspor’u ağırlayacak.

8 Ekim Pazar günü saat 13:30'da Çaykur Didi Stadında oynanacak karşılaşmayı Kayseri bölgesinden hakem Abdülkadir Bitigen yönetecek. İstanbul bölgesinden Erdem Bayık ile Ordu bölgesinden Samet Çavuş’un yardımcı hakem olarak görev alacağı mücadelenin 4. Hakemi ise İstanbul Bölgesinden Çağdaş Altay.

Yeşil Mavililerde Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Muhammet Taha Şahin Samsun karşısında yer almayacak.

Ligde Çaykur Rizespor, 11 puanla 8. Sırada yer alırken, Yilport Samsunspor ise 1 puanla son sırada bulunuyor.

48. KARADENİZ DERBİSİ

Çaykur Rizespor ile Yilport Samsunspor, daha önce 47 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 14’ünü Çaykur Rizespor, 18’ini ise Yilport Samsunspor kazanırken 15 maç berabere tamamlandı.

Rize’de oynanan 25 maçın 10’unu Çaykur Rizespor, 7’sini Samsun kazandı. Samsunspor, Rize’deki son galibiyetini ise 19 Aralık 2010’da 1. Lig mücadelesinde 1-0'lık sonuç ile elde etmişti.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum