Çaykur Rizespor Kalecisi Gökhan Akkan, Türkiye'nin En Değerli 6. Kalecisi

Çaykur Rizespor Kalecisi Gökhan Akkan, Türkiye'nin En Değerli 6. Kalecisi
Çaykur Rizespor’un Milli kalecisi Gökhan Akkan, Türkiye'nin en değerli 6. kalecisi oldu.

Spor Toto Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda mücadele eden takımlarda bulunan yerli ve yabancı kaleciler içerisinde en değerlisi belli oldu. Alman internet sitesi Transfermarkt’in verilerine göre zirvede Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır yer alırken, Çaykur Rizespor’un Milli file bekçisi Gökhan Akkan, 6. sırayı elde etti.

Transfermarkt'ın güncellemesi sonrası Türkiye'nin en değerli kalecisi 16 milyon Euro ile Uğurcan Çakır oldu. Listenin ikinci sırasında 8 milyon Euro ile Fenerbahçe’nin kalecisi Altay Bayındır, üçüncü sırasında ise 5 milyon Euro ile Medipol Başakşehir kalecisi Mert Günok yer aldı. Dördüncü sırada 4 milyon Euro güncel değeri ile Galatasaray’ın kalesini koruyan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera var.

Sivassporlu Mamadou Samassa’nın 3 milyon Euro ile beşinci sırada yer aldığı listede Çaykur Rizespor’un file bekçisi Gökhan Akkan 1,8 milyon Euro değeriyle “Türkiye'nin En Değerli Kalecileri” sıralamasında 6. Sırada yer aldı.

Çaykur Rizespor’un genç file bekçilerinden Tarık Çetin 350 Bin Euro değeriyle listenin 18. sırasında bulunurken, Zafer Görgen ise 250 Bin Euro değeriyle 26. sırada yer aldı.

Çaykur Rizespor ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç file bekçisi Gökhan Akkan, geçen hafta düzenlenen düğün töreniyle hayatını Öznur Ceylan ile birleştirerek dünya evine girmişti.