Çaykur Rizespor Kulubü: Taşlı ve Bıçaklı Saldırıyı Görmeyen Medya Yanlı Davranıyor

Çaykur Rizespor Kulubü: Taşlı ve Bıçaklı Saldırıyı Görmeyen Medya Yanlı Davranıyor
Çaykur Rizespor Kulubü, Trabzonspor maçına giden taraftarının uğradığı taşlı ve bıçaklı saldırıları görmezden gelip Yeşil Mavili taraftarların kırdığı birkaç stadyum tuvaletini manşetlerine taşıyan spor programlarının yanlı davrandıklarını açıkladı.

Spor Toto Süper Ligin 17. ve son haftasında Trabzon'da oynanan karşılaşma için Rize'den Trabzon'a giden Çaykur Rizespor taraftarları, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Of'ta oluşturulan polis arama kontrol noktasında minibüslerden indirilerek üst aramasına tabi tutuldu. Bu sırada 18 yaşındaki Tunahan Gümüş adlı Çaykur Rizespor taraftarı su içmek için kayıkhane bölgesine indiği sırada Trabzonlu bir vatandaş tarafından sözlü sataşmaya maruz kalmış ve sataşmanın ardından  darp edilmek istenerek bıçaklı saldırı girişiminde bulunulmuştu. Yeşil Mavili taraftarlar karşılaşmanın oynanacağı stada gidene kadar bazı bölgelerde de taşlı saldırılara maruz kalmıştı. Tüm bu nahoş olaylar spor medyasına yansımazken Çaykur Rizespor taraftarlarının karşılaşma sonrasında kırmış olduğu birkaç tuvalet taşı ile ayna spor medyasında manşet oldu. Çaykur Rizespor taraftar grupları sosyal medyadan bu manşetlere uğradıkları saldırıların görüntüleriyle cevap verirken, Çaykur Rizespor Kulubü de yaptığı yazılı açıklamayla spor programlarının yanlı tutum sergilediğini belirtti.

İşte Çaykur Rizespor Kulubünden yapılan o açıklama:

"Deplasman yolunda taşlı ve bıçaklı saldırıdan son anda kurtulan Rizespor taraftarını görmezden gelebilen spor programlarının sadece stadyum tuvaletlerinin zarar görmesini gündeme getirmesini yanlı bir tutum olarak görmekteyiz

İlk yarının son maçında Trabzon deplasmanına gelerek takımını yalnız bırakmayan, mağlup olmamıza rağmen maç sonrası futbolcularımızı bağırlarına basan Büyük Taraftarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.  

Trabzonspor - Çaykur Rizespor maçı için zor şartlarda yola çıkan, yol boyunca bazı saldırılara uğrayan ve yaralanan taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  

Stadyum tuvaletlerine verilen zararın kabul edilemez olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte,deplasman yolunda taşlı ve bıçaklı saldırıdan son anda kurtulan Rizespor taraftarını görmezdengelebilen spor programlarının sadece stadyum tuvaletlerinin zarar görmesini gündeme getirmesini yanlı bir tutum olarak görmekteyiz.  

Geride kalan 17 haftalık periyotta alınan sonuçlar tüm camiamızda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Taraftarımızı mutlu edememek bizleri derinden üzmektedir. Büyük Taraftarımız emin olsun ki yapacağımız takviyelerle ligin 2. yarısında onların yüzünü güldüreceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birlikte başaracağız. 

Camiamıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyurulur. "