Çaykur Rizespor, Kupada Tur Peşinde

Çaykur Rizespor, Kupada Tur Peşinde
Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında yarın Galatasaray'a konuk olacak. Yeşil Mavililerin çeyrek finale yükselebilmesi için rakibini mağlup etmesi veya rakibi ile 2-2 ve üstü gollü berabere kalması gerekiyor.

Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında evinde 1-1 berabere kaldığı Galatasaray ile yarın (Perşembe) rövanşta karşılaşacak. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak maç, saat 20.30'da başlayacak ve A Spor'dan canlı yayınlanacak. Müsabakada hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak.

Rize’de oynanan ilk maç Fernando Boldrin ve Emre Akbaba'nın karşılıklı golleri ile 1-1 sona ermişti. İstanbul'daki müsabakada galip gelecek takım adını çeyrek finale yazdıracak. Galibiyetin yanı sıra Galatasaray 0-0 beraberlikte, Çaykur Rizespor ise 2-2 ve daha fazla gollü beraberlikte turu geçen taraf olacak. 90 dakikanın 1-1 sonuçlanması durumunda maç, uzatmalara gidecek.

KUPADA 5. RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Galatasaray, Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 4 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda takımların 1’er galibiyeti bulunuyor. Geride kalan 2 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı. Sarı-kırmızılılar 4 kez rakip fileleri havalandırırken, yeşil-mavililer ise 7 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray ile Rizespor kupada 3. kez eşleşirken, diğer turlarda iki takım da 1’er kez tur atmıştı. Bu sezon Süper Lig’in ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Galatasaray 2-0’lık skorla kazanmıştı.

Kupada oynanan maçlar ise şöyle:

28.01.2004 Galatasaray: 0 - Çaykur Rizespor: 5
20.04.2016 Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 3
04.05.2016 Galatasaray: 0 - Çaykur Rizespor: 0
05.01.2020 Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 1

DÜDÜK ATİLLA KARAOĞLAN’DA

Galatasaray - Rizespor karşılaşmasını Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Serkan Çimen yapacak. Dördüncü hakem olarak Alper Çetin’in görev yapacağı karşılaşmada, Cüneyt Çakır VAR hakemi olarak belirlendi. Esat Sancaktar ise AVAR hakemi olarak görev alacak.

KUPA YOLU

Türkiye Kupası'na 5. turdan başlayan sarı-kırmızılı takım, TFF 2. Lig temsilcisi Tuzlaspor'u iki maç sonunda eleyerek son 16 turuna yükseldi.

Çaykur Rizespor ise 4. turdan başladığı organizasyonda Bölgesel Amatör Lig takımı 1074 Çankırıspor'u kupa dışına itti. Karadeniz temsilcisi, 5. turda ise TFF 2. Lig temsilcisi Yılport Samsunspor'u eleyerek son 16 turuna kaldı.