Çaykur Rizespor Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Çaykur Rizespor Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Çaykur Rizespor'un Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurula 195 delege katıldı. Kulüpte başkanlık görevini vekaleten yürüten Hasan Kemal Yardımcı, tek adaylı seçimde başkanlığa getirildi. 

86. Olağan Genel Kurul'da Divan Başkanlığı'nı Hasan Kartal yaptı. Yapılan Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminde Hasan Kemal Yardımcı tek liste ile başkanlığa seçilirken, eski Başkan Metin Kalkavan ve Halim Mete ise listede yer almadı. Hasan Kartal Başkan Vekilliğine getirilirken, Mehmet Erdoğan ve Ali Zeki Saruhan başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Ali Haydar Er, Rahmi Metin, A.Yılmaz Zehiroğlu, Saffet Mete ve Celal Hop yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu Asıl Listesi Hasan Kartal, İmdat Sütoğlu, Süleyman Pınarbaşı, Arslan Kalkavan, Hasan Yavuz Bakır, İbrahim Tali, Habib Agun, Celal Hop, Cengiz Mataracı, Saffet Kopuz, Sedat Abanoz, Kenan Hatipoğlu, Adnan Er, Serkan Karavin, Ahmet Haşimoğlu, Sadullah Köse, Erdal Yaşar Hoşver ve Rafet Suyabatmaz'dan oluşurken, yedek listede ise Abdulkerim Yılmaz, Özgür Devrim Güvensoy, Hızır Ümit Şişmanlar, Hakan Çemberci, Abdullah Kopuz, Günaydın Memişoğlu ve Musa Tafralı'dan oluştu. Alihan Telatar, Selahattin Bakır ve Ahmet Murat Taviloğlu Denetleme Kurulu Asıl Üyeleri olarak belirlenirken, Dilek Şişmanlar, Ercüment Mamati ve melek Bakoğlu yedek denetleme kurulu üyeleri olarak yer aldı.Disiplin Kurulu Asıl listesinde ise Yılmaz Katmer, Yaşar Özdoğan ve Ömer Faruk Bakoğlu yer alırken, yedek listede ise İrfan Karakaş, Mehmet Kar ve Necati Dilli yer aldı.

caykur-rizespor-olagan-genel-kurulu-yapildi-(1).jpg

Genel Kurul'da bir konuşma yapan ve kulüpten 12 Milyon TL alacağı olduğunu belirten eski Başkan Metin Kalkavan, 8,5 yıldır yürüttüğü görevi devrettiğini belirterek, "Bizim görevlerimiz veriliyor. Verildiği gibi de şirket içinde görev değişikliği oluyor. Kırdığımız basın mensubu veya taraftarımız olabilir, kendilerinden özür diliyorum. Sevilmeyen bir kulübü sevilir hale getirmek uzun zamanımızı aldı. Geleceğimiz için doğruları yapmak zorundaydık. Biz geldiğimizde 27 Milyon TL borcumuz vardı ve şu an 37 milyon borcumuz var. Bunun 12 Milyon TL'si benim verdiğim para. Bu parayı banka kredisi ile kullandık (faizlerini benim ödeme koşulu ile). Ben çok emek verdim. 12 milyonun üzerinde alacağım var. Bir de bunun üstüne küfür yemek çok ağır. Rize'de bir tarih yaşandı. Genelde düşen takımların hocaları gönderilirdi ancak bu kez tersi oldu biz gittik hoca kaldı. Futbolda kazanmak ve kaybetmek de var. Bıraktığımız takım çok pahalı bir takım. Yüksek bir puanla Süper Lig'e çıkması beklenen iyi bir takım."  değerlendirmesinde bulundu. 

"Biz Süper Lig'den düşmedik, düşürüldük." diyen Kalkavan, şanssızlıklar yaşadıklarını belirtti.  Kalkavan, devraldığında 27 milyon lira borcu olan kulübe 12 milyon lira ödeme yaptığını ve bu parayı geri almayacağını sözlerine ekledi.

metin-kalkavan-003.jpg

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, yaptığı konuşmada, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi.

Takımı layık olduğu yere taşıyacaklarını ifade eden Yardımcı, "Metin Kalkavan başkan bu takımı Süper Lig'e çıkardı. Düşürmeseydi ben buraya gelmeyecektim. Amacımız Rizespor'u tüm taraftarlara mal etmek ve taraftarlarımızı üzmemek, bir yandan puan toplarken diğer yandan para bulmak zorundayız. Bu işi Süper Lig masrafı ile götürüyoruz. Gelirimiz TFF 1. Lig geliridir. Bu işi iyi yapmalıyız. Bu seneki hedefimiz Süper Lig'e çıkmak. Çıkamazsak mahcup oluruz. Süper Lig'e çıkmak kadar alt yapıyı da güçlendirmek bizim görevimiz. Bakanlıktan 25 milyon TL'lik yatırım sözü aldık, alt yapımızda tesisler ve kulüp binası ile birlikte stadyumumuzun soğuktan korunması için değişiklikler yapılması sözünü aldık" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta'nın kendisini aradığını belirten Yardımcı, "Beni tebrik etti. Sosyal yara haline gelmeden bu işin çözülmesi lazım. Onlara da empati yapmak düşüyor. Onu da kendisine aktardım. 'Yapmıyor muyum, öyle mi zannediyorsun?' dedi. Trabzon'la bir işimiz yok. Altınordu maçında 61. dakikada 'Trabzonspor' diye bağırarak bizi kızdırmaya çalışıyorlar. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında da bu filmi gördük. Taraftarımızın dikkatli olması lazım. Bizim derdimiz Trabzonspor değil. Biz başararak tekrar Süper Lig'e çıkacağız." dedi.

hasan-kemal-yardimci-003.jpgcaykur-rizespor-olagan-genel-kurulu-yapildi-(2).jpg

caykur-rizespor-olagan-genel-kurulu-yapildi.jpg

AYRINTILAR EKLENECEK...