Çaykur Rizespor Sporcusu Pelinsu Bayav, Türkiye Şampiyonu Oldu

Çaykur Rizespor Sporcusu Pelinsu Bayav, Türkiye Şampiyonu Oldu
Çaykur Rizespor Kulübü Haltercisi Pelinsu Bayav, Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasında Türkiye 1.’si oldu.

Halter Federasyonunun 2019 yılı faaliyetlerinden olan Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası, 24-27 Ocak tarihleri arasında Denizli ili Hasan Güngör Spor Salonunda düzenleniyor.

33 ilden 47 kulüp 310 erkek ve 218 bayan olmak üzere toplam 528 sporcunun katıldığı şampiyonada Çaykur Rizespor Kulubü sporcusu Pelinsu Bayav, kategorisinde koparma, silkme ve toplamda Türkiye Şampiyonu oldu.

49 kiloda yarışan Bayav, koparmada 70 kg, silkmede 85 kg ve toplamda 155 kg kaldırarak her üç kategoride de Türkiye birincisi olarak Rize’nin yüz akı oldu.

pelinsu-bayav-turkiye-sampiyonu-(2).jpg

Rize Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik, Pelinsu Bayav'ın yaş kategorisi yıldızlar olmasına rağmen büyükler kategorisinde yarıştığını belirterek, büyük bir başarı elde ederek 3 kategoride de Türkiye birincisi olan Bayav’ı bu başarısından dolayı tebrik etti.

Çelik, Pelinsu’nun gelecekte çok daha iyi dereceler elde edeceğine ve hem Rize’nin hem de Türkiye’nin adını uluslar arası turnuvalarda zirveye çıkartacağına inandığını kaydederek, aynı şampiyonada yarışacak bir diğer haltercimiz Onur Demirci’den de aynı başarıyı beklediklerini ifade etti.

Pelinsu Bayav ile Onur Demirci’nin önümüzdeki aylarda yapılacak Dünya Yıldızlar Şampiyonasında Türk Milli Takımı forması altında yarışacağını kaydeden İl Müdürü Çelik, her iki sporcununun da Ayyıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğine inandığını belirtti.

Çelik, ayrıca başarıda büyük pay sahibi olan Antrenör Sibel İlgün ile Çaykur Rizespor Kulübüne de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

mustafa-celik-047.jpgpelinsu-bayav-turkiye-sampiyonu-(1).jpg