Çaykur Rizespor Süper Lig'e Erken Havlu Attı! Kümede Kalma Mücadelesi Veren Takımların Kalan Maçları

Çaykur Rizespor Süper Lig'e Erken Havlu Attı! Kümede Kalma Mücadelesi Veren Takımların Kalan Maçları
Süper Lig’in 28.Haftasında evinde GZT Giresunspor’a 2-1 mağlup olan Çaykur Rizespor, büyük ölçüde Süper Lig ümitlerini tüketti. Küme potasındaki rakipleriyle puan farkı 9’a çıkan deplasman fakiri Rize, kalan 10 haftanın 6’sında deplasmanda mücadele edecek

Spor Toto Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Karadeniz’in iki takımını karşı karşıya getiren maçta Çaykur Rizespor, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada GZT Giresunspor’a 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Bu sonuçla 23 puanla 19. sırada kalan Çaykur Rizespor, matematiksel olarak şansı devam etse de kümede kalma ümitlerini büyük ölçüde yitirirken Giresunspor ise puanını 32’ye yükselti ve kümede kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Süper Lig’de bu sezon deplasmanda galibiyeti bulunmayan tek takım olan Çaykur Rizespor, gelecek hafta kümede kalma mücadelesi veren takımlardan Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak, 30. Haftada ise evinde bir diğer Karadeniz Derbisinde adım adım şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanan Trabzonspor’u konuk edecek.

Ligde son 6 maçtır kazanamayan ve galibiyete hasret kalan Çaykur Rizespor, 31. Haftada deplasmanda Alanyaspor ile oynayacak. Ardından Rize’de İttifak Holding Konyaspor’u konuk edecek olan Yeşil Mavililer, 33. Haftada Kayserispor’a konuk olacak. Yeşil Mavililer, 34. Haftada evinde Fenerbahçe ile karşılaştıktan sonra kümede kalma mücadelesi veren Göztepe ve Yeni Malatya ile 35 ve 36. Haftada deplasmanda sırasıyla karşılaşacak. 37. Haftadaki Demir Grup Sivasspor maçı ile evinde sezonun son maçına çıkacak olan Yeşil Mavililer, ligi deplasmandaki Gaziantep FK karşılaşması ile tamamlayacak.

Ligde 14. sıradaki Kasımpaşa ile 15 ve 16. sıradaki Giresunspor ve Antalyaspor 32 puanla küme düşme potasının hemen üzerinde yer alırken, Antalyaspor yarın evinde 34 puanla 13. sırada bulunan Sivasspor’u konuk edecek.

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi içerisinde yer alan takımların kalan haftalardaki maçları şöyle:

13. SİVASSPOR (34 puan): Antalyaspor (D), Adana Demirspor (D), Altay (i), Giresunspor (D), Başakşehir (i), Hatayspor (D), Alanyaspor (i), Galatasaray (D),, Kasımpaşa (i), Çaykur Rizespor (D), Kayserispor (i).

14. KASIMPAŞA (32 puan): Çaykur Rizespor (i), Yeni Malatya (D), Gaziantep FK (i),, Adana Demir (i), Beşiktaş (D), Başakşehir (i), Sivasspor (D), Antalyaspor (i), Altay (D).

15. GİRESUNSPOR (32 puan): Gaziantep FK (i), Antalyaspor (D), Sivasspor (i), Yeni Malatya (D), Beşiktaş (i), Karagümrük (D), Adana Demirspor (i), Altay (D), Başakşehir (i), Hatayspor (D).

16. ANTALYASPOR (32): Sivasspor (i), Başakşehir (D), Giresunspor (i), Altay (D), Hatayspor (i), Alanyaspor (D), Kayserispor (i), Trabzonspor (D), Konyaspor (i), Kasımpaşa (D), Galatasaray (i)

17. GÖZTEPE (27 PUAN) : Trabzonspor (D), Alanyaspor (i), Konyaspor (D), Kayserispor (i), Fenerbahçe (D), Gaziantep FK (D), Çaykur Rizespor (i), Karagümrük (D), Beşiktaş (i), Adana Demir (D).

18. ALTAY (25 puan): Karagümrük (D), Yeni Malatya (I), Sivasspor (D), Antalyaspor (i), Adana Demirspor (D), Başakşehir (i), Galatasaray (i), Hatayspor (D), Giresunspor (i), Trabzonspor (D), Kasımpaşa (i).

19. ÇAYKUR RİZESPOR (23 puan): Kasımpaşa (D), Trabzonspor (i), Alanyaspor (D), Konyaspor (i), Kayserispor (D), Fenerbahçe (i), Göztepe (D), Yeni Malatya (D), Sivaspor (i), Gaziantep FK (D).

20. YENİ MALATYASPOR (20 puan): Altay (D), Kasımpaşa (i), Başakşehir (D), Giresunspor (i), Galatasaray (D), Konyaspor (i), Alanyaspor (D), Çaykur Rizespor (i), Kayserispor (D), Fenerbahçe (i).