Çaykur Rizespor Taraftar Sayfası’ndan Berat Bayraktar'a Tepki

Çaykur Rizespor Taraftar Sayfası’ndan Berat Bayraktar'a Tepki
Çaykur Rizespor Taraftar Sayfası’ndan Berat Bayraktar tepkisi: “İnsani değerlerden yoksun bu şahsın şehrimize yaptığı alçak saldırıyı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz”

İmera müzik grubunun eski kemençecisi Berat Bayraktar’ın sosyal medyadan Rizelilere hakaret içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, nefret ve ayrımcılık suçlarını alenen ihlal eden bir üslupla “Rize’lilerin Twitter, Instaagram falan kullanmaları bana çok çarpıcı geliyor. Düşünsene senin benim gibi açıp yazı yazabiliyolar fotoğraf paylaşabiliyorlar. Muazzam ya.” Sözleri yoğun bir tepkiyle karşılık buldu. Tepkiler üzerine yazılı olarak kısmi özür içeren bir açıklamada bulunan Bayraktar,“Rizeli” sözünü tüm Rize halkı için değil Fenerbahçe sempatizanı Rizeli bir taraftar grubu için sarfettiğini söyledi ve bu grup dışındaki Rizeli dostlarından özür dilediğini belirtti. Bayraktar tarafından suçlanan Çaykur Rizespor Kulübünün vefakar ve cefakar taraftar gruplarınca sosyal medyada açılan “Çaykur Rizespor Taraftar Sayfası” tarafından yazılı bir açıklamada bulunularak Bayraktar’ın açıklamalarına cevap verildi.

Açıklamada, Bayraktar’dan Fenerbahçe sempatizanı olduklarını ispat etmesini isteyen sayfa yönetimi, hem kendi haklarını hem de Rizelilerin haklarını adli mecralarda savunmaya devam edeceklerini belirterek, “insani değerlerden yoksun bu şahsın şehrimize yaptığı alçak saldırıyı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Dün akşam sizlerle paylaştığımız olayda failin açıkça sayfamızı hedef göstermesi üzerine tarafımızca bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

Bu yapacağımız açıklama ile konuyu kendi adımıza kapatıp, kendi haklarımızı ve Rizelilerin haklarını adli mecralarda savunmaya devam edeceğimizi belirtiriz.

Hepinizin malumu konuyu kısaca; “Kendine sanatçı diyen bir şahsın, sayfamızdaki bir paylaşımın altına Rizelilere hakaret etmesi, tepki görmesinin ardından konuyu farklı yerlere çekmeye çalışması” şeklinde özetleyebiliriz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, biz malum şahsın attığı tweeti aynı şekilde paylaştık, üzerinde oynama yapmadık. Şahsın iddia ettiği gibi kesip biçme yapmadık. Ne yazdıysa onu paylaştık.

Ağzından çıkan kelimelerin ne anlama geldiğini bilecek kadar zeka seviyesine sahip olduğunu düşündüğümüz bu şahsa, her söylediği sözün arkasında durması gerektiğini ve sonuçlarına da katlanması gerektiğini de ayrıca öğreteceğiz.

Rizeliler hakkında sarf ettiği bu cümlelerden sonra, ne kadar “Benim Rizeli dostlarım var, tribünde kombinem var” gibi cümleler kurarak Rize dostu pozları kesmeye çalışsa da Rize’den yiyecek bir ekmeği kalmadığını da tekrar belirtiriz.

Biz 3 Haziran sürecini kastettiğimiz paylaşımımızın arkasında olduğumuzu, tek derdimizin Rizespor’un haklarını korumak olduğunu ve bu duruşumuzun başka bir takımla ilişkisi olmadığını tekrar hatırlatırız.

Trabzonlu takipçilerinin reflekslerini harekete geçirmek amacıyla bizi Fenerbahçe sempatizanı olarak etiketlemeye çalışan bu şahsı, bu iddiasını kanıtlamaya davet ediyoruz.

Bu iftira, kurulduğu günden beri “Sadece Rizespor” diyerek kendi takımının haklarını savunmaya çalışan bu sayfaya atılan ilk iftara değil, son ifitra olmayacağını da biliyoruz.

Camia olarak kim tarafından yapılmış olursa olsun futbolda şikenin karşısında olduğumuzu, kamuoyunun vicdanında mahkum olanların asla aklanamayacağı görüşümüzde bir değişiklik olmadığını bir kez daha hatırlatırız.

Son olarak, insani değerlerden yoksun bu şahsın şehrimize yaptığı alçak saldırıyı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Konuyla alakalı ivedilikle açıklama yapan ve kınayan İmera Grubuna, bugün itibariyle konuyu adli mercilere taşıyan hemşehrilerimize, daha fazla insana ulaşmasını sağlayan tüm sosyal medya kullanıcılarına ve haber sitelerine teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

caykur-rizespor-taraftar-sayfasi’ndan-berat-bayraktar-tepkisi.jpgcaykur-rizespor-taraftar-sayfasi’ndan-berat-bayraktar-tepkisi-2.jpg