Çaykur Rizespor'a 170 Bin TL , Taraftara 1 Maç Ceza

Çaykur Rizespor'a 170 Bin TL , Taraftara 1 Maç Ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Trabzonspor'a para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'den aralarında Çaykur Rizespor'un da yer aldığı 6 kulübe para cezası verdi. Çaykur Rizespor 170 Bin TL para cezası ile cezalandırılırken, Ankaragücü karşılaşmasında misafir tribün 407 blokta yer alan taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartları Aytemiz Alanyaspor maçında bloke edilecek.

TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nin farklı ihlallerden dolayı Beşiktaş'a 319 bin lira, Çaykur Rizespor'a 170 bin lira, MKE Ankaragücü'ne 150 bin lira, Fenerbahçe'ye 140 bin lira, Atiker Konyaspor'a 44 bin lira, Trabzonspor'a ise 20 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

Kurulun, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Atiker Konyaspor'un bazı taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bir sonraki müsabaka için bloke ettiği kaydedildi.

PFDK'nin, Spor Toto 1. Lig temsilcilerinden Adana Demirspor'un kulüp başkanı Murat Sancak'a 175 gün hak mahrumiyeti ve 35 bin lira para cezası verdiği 10 bin lira, kulübe ise 10 bin lira para cezası verdiği aktarıldı.

Disiplin kurulunun TFF 2. Lig Kırmızı Grup'taki Fatih Karagümrük maçına çıkmayan Tokatspor'u 3-0 hükmen yenik saydığı ve 3 puan silme cezası verdiği vurgulandı.

Kurulun ayrıca 21 Yaş Altı Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi maçta tribüne gönderilen Beşiktaş Teknik Sorumlusu Yasin Sülün ile siyah-beyazlı takımın kaleci antrenörü Ergün Fettahoğlu'na 1 maç men cezası uyguladığı belirtildi.

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla ilgili karar, şu şekilde açıklandı: "MKE ANKARAGÜCÜ  Kulübü'nün, 04.05.2019 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ - ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY KALE ARKASI 202, 203, 204 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

4- ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.'nin, 04.05.2019 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ - ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 7. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 170.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN 407 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine" karar verilmiştir.