Çaykur Rizespor’da Başkanlığa Hasan Kartal Seçildi

Çaykur Rizespor’da Başkanlığa Hasan Kartal Seçildi
Çaykur Rizespor’un 89. olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek adaylı kongrede Hasan Kartal yeniden başkan seçildi. 

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanlığı'na mevcut başkan Hasan Kartal yeniden seçildi. Kulüp başkanı Hasan Kartal'ın sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı Çaykur Rizespor Kulübünün 89. Olağan Genel Kurulu, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan genel kurulda, kulübün faaliyet ve mali raporları oy birliğiyle kabul edildi. Hasan Kartal başkanlığındaki tek listeyle gidilen seçimde, açık oylama yapıldı. 147 delegeden 76'sının katıldığı kongrede, mevcut başkan Kartal yeniden başkan seçildi.

Kongreye Çaykur Rizespor’un hayatta olan eski başkanlardan Ali Baba Çillioğlu’nun yanı sıra MHP’nin Rizeli MYK Üyesi Recep Bakırcı, İl Başkanı İhsan Alkan, Rizespor yöneticileri ve taraftarlar katıldı. 

caykur-rizespor’un-89.-olagan-kongresi-gerceklestirildi-(2).jpg

Kulüp başkan vekili Ali Zeki Saruhan, yaptığı konuşmada, Rize'nin ve Çaykur Rizespor'un bir marka olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her zaman takip edilen şehri Rize'ye hizmet etmenin büyük bir gurur olduğunu belirten Saruhan, "Rize'nin iş insanlarının, bürokratlarının her biri Çaykur Rizespor'un bir parçasıdır. Biz de yönetim olarak marka takımı layık olduğu yere taşıyacağız." diye konuştu.

Saruhan, devre arasında 7 transfer gerçekleştirdiklerini aktararak, "İlk yarıda beklenen sonuçları alamadık. İkinci yarıda bambaşka bir takımla sahada mücadele edeceğiz. Takımın layık olduğu yerde yer alması için transferler gerçekleştirdik. Bu yıl ligde kalma başarısı gösterebilirsek, bu bizim mali bilançolarımıza da olumlu yansıyacaktır. Zor da olsa bu transferleri gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de mücadelenin zor geçtiğine işaret eden Saruhan, "Büyük bir rekabetin yaşandığı Süper Lig'de kalıcı olup yukarılara oynayacak bir takım kurduk. Ara transferde alınan 7 oyuncu için kulübümüzün kasasından tek kuruş çıkmadı. Hepsi sponsorların verdiği paralarla alındı. Bu takımla bu yılki hedefimiz, Süper Lig'de kalmaktır. Gelecek yıllarda daha büyük hedeflerimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüp dernek başkanlığına seçilen Hasan Kartal'ın listesinde şu isimler yer aldı: 

Yönetim Kurulu Üyeleri Asil : Ali Zeki Saruhan, Ali Haydar Er, Yusuf Ziya Alim, Süleyman Pınarbaş, Arslan Kalkavan, Hasan Yavuz Bakır, Serkan Karavin, Ahmet Haşimoğlu, Celal Hop, Adnan Er, Saffet Kopuz, Sedat Abanoz, Hasan Türüt, Talha Küçükvar, Erdal Yaşar Hoşver, Sinan Mete, Yaşar Özdoğan, Cem Kuyumcu.

Yönetim Kurulu Yedek : Mehmet Kar, Ali İmran Büyük, Ahmet Dokumacı, Hızır Ümit Şişmanlar, Abdullah Kopuz, Günaydın Memişoğlu, Musa Tafralı.

Denetleme Kurulu Asil : Selahattin Bakır, Ali Çelik, İsmail Kocaman.

Denetleme Kurulu Yedek : Dilek Şişmanlar, Ercüment Mamati, Melek Bakoğlu.

Disiplin Kurulu Asil : Yılmaz Katmer, Ateş Hatinoğlu, Ömer Faruk Bakoğlu.

Disiplin Kurulu Yedek : Necati Dili, İnönü Bakoğlu, İshak Özgür.

Öte yandan kongreye il protokolünden katılım olmaması Yeşil Mavili taraftarlarca tepkiyle karşılandı.

caykur-rizespor’un-89.-olagan-kongresi-gerceklestirildi-1.jpgcaykur-rizespor’un-89.-olagan-kongresi-gerceklestirildi.jpgcaykur-rizespor’un-89.-olagan-kongresi-gerceklestirildi-(4).jpg