Çaykur Rizespor'da Bir İlk !

Çaykur Rizespor'da Bir İlk !
Çaykur Rizespor kulübü başkanı Metin Kalkavan Mustafa Denizli'nin Rizespor'a gelmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kalkavan, Mustafa Denizli’nin  iki sponsor tarafından alındığını ve Rizespor’un bütçesinden tek kuruş çıkmadığını  belirtti. Metin Kalkavan: “Mali disiplin politikalarından vazgeçmedik. Hocamız için  kulübümüzün kasasından tek kuruş çıkmadı. Hocamız ilk kez uyguladığımız sponsorluk sistemi ile yanımızda. Hocamız Cengiz ailesi ve Kazancı ailesinin sponsorluğunda ilimize geldi." dedi.

Rize’de çok şeyin değiştiğini söyleyen Kalkavan :”Hocamız futbolun tek patronu futbol şubesinden sorumlu yöneticilik ve Sportif teknik direktörlük kaldırıldı. Dolayısıyla hocamız futbolun tek patronu olarak burada. Futbola biz karışmayacağız. Biz kulübümüz A.Ş’yi idare edeceğiz. Hocamız ekibiyle beraber burada tek yetkili olarak futbolu götürecek" dedi.

Kulüp başkanı Metin Kalkavan ise sadece sportif bir proje gerçekleştirmediklerini belirterek, şöyle konuştu: ''Önemli bir sosyal proje için, Mustafa Denizli Rize'ye geldi. Küçük bir ilde, Denizli, kendi bulunduğu pozisyonun altında gelmeyi kabul etti. Futbola olan ilgiyi artıracaktır. Türk futboluna katkı yapmak için geldi. Türkiye'nin yetiştirdiği ender futbol adamlarından biri. Kendisini tartışmak zaten bize düşmez. Çok farklı bir yapılanmaya gittik. Futbolun tek patronu Denizli olacak. Çaykur Rizespor'da futbolun tek patronu Mustafa Denizli'dir. Mutfağa girmeye hiç niyetimiz yok. Yönetim binası ve futbolcu binaları tamamen ayrıldı. Avrupa sisteminde bir çalışma ortaya koyacağız. Futbola yönetim karışmayacak. Hocamız, ekibiyle tek yetkili olarak profesyonel futbolu sürdürecek. Sistem tamamen değişecek. Yeniden bir yapılanma yaptık. Denizli ile birlikte kurumsallıkta çok daha güzel işler yapacağız.''
 
Mali disipline çok önem verdiklerini dile getiren Kalkavan, ''Birileri büyük bütçeler harcadığımızı düşünmesin. Bütçemizden tek kuruş çıkmadan geldi Mustafa hoca. Onursal başkanımız Mehmet Cengiz ve Cemil Kazancı tarafından sponsorluk sistemiyle gerçekleşti. Anadolu'ya örnek olacak bir modeldir. Onursal başkanımız Mehmet Cengiz ve Cemil Kazancı'ya teşekkür ediyorum'' dedi.
 
Kalkavan, yeni yapılanma sonrası sportif direktörlük ve futbol şubesinin kapatıldığını, bu gelişmenin ardından Oğuz Aydın ve Mustafa Baltacı'nın görevinin sona erdiğini kaydetti.