Çaykur Rizespor'dan Tepki

Çaykur Rizespor'dan Tepki
Çaykur Rizespor’da Merkez Hakem Komitesi (MHK)’ye tepki dinmek bilmiyor.

Yeşil-Mavililerin gecen hafta deplasmanda Orduspor ile oynayıp 1-0 mağlup olduğu maçı yöneten ve kötü bir yönetim gösterip maçın sonucuna etki eden hakem Hakan Özkan’ın bu hafta yine alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren takımlardan Samsunspor-K.Erciyes karşılaşmasına atanması sabırları iyice taşırdı. Ç.Rizespor Başkan vekili Halim Mete, sezon başından itibaren Rizespor’a karşı hakem hatalarını sık sık tekrarlandığını ve MHK’nin hakem atamalarında çok dikkatli ve titiz davranmasını istedi.

Mete şunları söyledi. Hiç kimse Rizespor’u güçsüz sanmasın. Susuyorsak bu çaresizliğimizden değil, centilmenliğimizden ve terbiyemizdendir. Rizespor’un hakkını her zaman her zaman olduğu gibi şimdi de centilmenlik sınırlarını aşmadan arıyoruz. Bize karşı olanlardan da gerekli hesabı soruyoruz. Rizeli hakemler konusunda dostunu düşmanını iyi bilir.Dostlarını olduğu gibi düşmanını da hiç unutmaz. Rizespor olarak biz herkesle dost olup dost yaşamak istiyoruz. Bizimle dostluğun dışına çıkmak isteyenler ise kendileri bilirler. MHK’den ve hakemlerden daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Kimsenin hakkını yemesinler.”

Halim Mete, Karabükspor maçı öncesi, camiaya, taraftara, teknik direktörü ve futbolculara mesaj gönderip isteklerini dile getirdi. Orduspor maçına gelen taraftara teşekkür ediyorum. 90 dakika takımın arkasında durup desteklediler.Bu sezon lig’de çok haksızlığa uğradık. Şimdi Pazartesi günü Karabükspor ile çok kritik bir maç oynayacağız. Rizelileri stada bekliyorum. Takımlarının arkasında olmalılar. Zor bir dönemden geçiyoruz. Rizelilerden takımı sonuna kadar desteklemelerini bekliyoruz. Rizespor olarak bu zor ve sıkıntılı günlerden çıkmayı başaracağız. Yeter ki birlik, beraberlik ve bütünlük içinde olalım.

Rizespor Başkan vekili Halim Mete Teknik kadro ve futbolcular için şunları söyledi. “Bu sezon’da 3 tane teknik direktör değişikliği yapmamıza rağmen istenen başarıyı gösteremedik. Elbette bunun da çeşitli nedenleri var. Hocamız Ümit Kayıhan’ın her zaman yanındayız. Futbolcularımıza gelince! Son haftalarda gösterdikleri gayreti devam ettireceklerine inanıyorum. İyi bir performans sergiliyorlar. Ligde kalan son 5 maçta performanslarını daha da artırıp hepimizin beklediği galibiyetleri almalılar. Yönetim olarak teknik kadromuzun da futbolcularımızın sonuna kadar yanlarındayız” diye konuştu.