Çaykur Rizespor'dan Trabzonspor’a 3 Haziran 2017 Göndermesi

Çaykur Rizespor'dan Trabzonspor’a 3 Haziran 2017 Göndermesi
Çaykur Rizespor, bugünkü rakibi Trabzonspor’a 3 Haziran 2017 göndermesinde bulundu.

Çaykur Rizespor ile Trabzonspor, Süper Lig 34. Hafta karşılaşmasında bugün Rize’de ÇAYKUR DİDİ Stadı’nda karşılaşacak.

Karadeniz derbisi öncesinde Çaykur Rizespor, sosyal medya hesaplarından Trabzonspor karşılaşması için özel bir video paylaştı. Videoda, Trabzonspor’un Bursaspor’a evinde mağlup olarak Bursaspor’un kümede kalmasını sağlayan Çaykur Rizespor’un ise küme düşmesine neden olan 3 Haziran 2017 tarihinde oynanan maça da atıfta bulunarak 3 Haziran 2017 tarihi kara bir zeminde paylaşıldı.

3 HAZİRAN 2017’DE NE OLMUŞTU?

2016-2017 Sezonunun son haftasına gelindiğinde Adanaspor ve Gaziantepspor’un ligden düşmeleri haftalar önce kesinleşirken ligden düşecek 3. Takımın kim olacağı merak ediliyordu. Çaykur Rizespor 33, Bursaspor’un ise 35 puanı bulunuyordu. Çaykur Rizespor’un ligde kalabilmesi için kazanması ve Bursaspor’un puan kaybetmesi gerekiyordu.

Çaykur Rizespor’un son maçı evinde oynayacak olması, rakibi Aytemiz Alanyaspor’un da ligde kalmayı garantilediğinden Yeşil Mavililerin 3 puan alacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

Buna karşın Bursaspor’un ise ligde 6. Sırada bulunan Trabzonspor ile Trabzon’da ve kümede kalması için mutlaka kazanması gereken bir maç oynayacak olması Bursaspor’un kümede kalma ihtimalinin daha düşük olduğunu gösteriyordu. Ayrıca, ligde oynadığı son 6 maçta farklı sonuçlarla mağlup olmuş ve tek bir puan dahi alamayan Bursaspor, bu süreçte oynadığı 6 karşılaşmada 3 gol kaydedip kalesinde 22 gol görürken averaj takımı haline gelmişti. Böylesine zayıf bir rakibi karşısında 3 Haziran 2017 tarihinde Trabzon’da oynanan karşılaşmada Trabzonspor’un 1-0 öne geçmesine rağmen rakibine 2-1 mağlup olması sonucu Çaykur Rizespor Alanyaspor’u 1-0 mağlup etse de küme düşen taraf Çaykur Rizespor oldu.

caykur-rizespordan-trabzonspora-3-haziran-gondermesi.jpg