Çaykur Rizespor'dan Transfer Açıklaması. Kweuke'nin Sözleşmesinin Uzatılması Büyük Hataydı

Çaykur Rizespor'dan Transfer Açıklaması. Kweuke'nin Sözleşmesinin Uzatılması Büyük Hataydı
Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, yapılan transfer çalışmalarında kulübü gelecekte sıkıntıya sokacak bir adım atmadıklarını söyledi. Bakır, sözleşmesi feshedilen Kweuke hakkında da açıklamalarda bulundu.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde açıklama yapan Çaykur Rizespor Kulübü yöneticileri, transferler hakkında konuştu. Yapılan toplantıda kulübün basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır ve yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Zehiroğlu ve Serkan Karavin açıklamalarda bulundu.

Basın sözcüsü Bakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor'un bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu belirterek, şehrin bu dönüşüme destek sağladığını ve bu desteğin artarak devam etmesini istediklerini ifade ederek, "Bu şehrin futbol takımı bu şehre zaten bir güç ve destek sağlıyor. Bu en üst seviyede olsun. Türkiye’de futbol konuşulduğu zaman Rizespor takımı yaptığı düzgün çalışmalar ve attığı iyi adımlarla bilinsin istiyoruz. Taraftarımız endişe etmesinler, bizlere güvensinler. Başkanımızın talimatları kapsamında bizler de kendi sorumluluk alanlarımızda sorumluluklarımızı sürdürüyoruz. Taraftarlarımız belki bizlere zaman zaman transfer konusunda geç kalındı diye sitem ediyor olabilir. Biz bu sitemi göğüslemeye razıyız. Yeter ki Rizespor doğru yolda ilerlesin, yeter ki Rizespor yanlış hamle yapmasın. Hiçbir şekilde kulübün geleceğine sıkıntı çıkaracak bir çalışmaya asla yanaşmıyoruz. Futbol dünyasının kendine has bazı kuralları var. Biz kulüp olarak prensiplerimizi belirledik ve kendi prensiplerimizde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu titiz çalışmadan meyvelerimizi alacağımızdan inancımız tamdır." dedi.

Bakır, Leonard Kweuke'nin sözleşmesinin feshedildiğini, 4 yılda alacağı paranın maç başı alacakları hariç 4,4 milyon avro olduğunu, 1,9 milyon avro ödeyerek sözleşmesinin sonlandırıldığını aktardı.

Bakır, Kweuke'nin sakatlığının bilindiği halde sözleşmesinin uzatılmasının ise düşündürücü olduğunun altını çizdi.

caykur-rizesporda-imza-toreni-001.jpg

Zehiroğlu ise çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerine işaret ederek, Rizelilere layık bir takım kurmak için çabaladıklarını, bundan kimsenin endişe etmemesini istedi.

Transferlerle ilgili bilgi veren Serkan Karavin, 4 kişilik komisyonla ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini, Çaykur Rizespor'un 1 lirasını bile riske atmamaya gayret ettiklerini belirtti.

Karavin, 9 futbolcunun takıma katıldığını, yüksek ücretten kaçınıldığını anlatarak, Musa Çağıran ve Aminu Umar'da durumun farklı olduğunu ve satın alma öncelik hakkının kendilerinde olduğunu ifade etti.

İç transferde de verimli bir dönem geçirdiklerini değerlendiren Karavin, Samudio, Gökhan Akkan, Robin Yalçın ve Cihan Topaloğlu'nun sözleşmelerinin yenilendiğini kaydetti.

Sporting Lizbon forması giyen Ruben Ribeiro'nun transferi için çabaladıklarına dikkati çeken Karavin, bu futbolcu ile anlaştıklarını, sözleşmesini tek taraflı fesih ettiğini için gelecekte sorun yaşamamak için kulübü ile de anlaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Karavin, üç transfer daha düşündüklerini belirterek, "9 numara için çalışmamız var. Transfer uzun soluklu ve süreç devam ediyor. Teknik direktörümüz İbrahim Üzülmez ile görüşme yaptıktan sonra her şey daha da netleşecek." dedi.

Karavin sözlerine şu şekilde devam etti: "Oyuncuları masada belirleyip, televizyonda izleyerek değil, imkanlar dahilinde yerinden izleyebileceğimiz oyuncuları ön plana aldık. Mehmet Ali Karaca hocamız ve ekibinin ciddi takip ettiği oyuncular da oldu. Bu oyuncularla da ilgilendik. Hocamızın ve teknik ekibimizin tavsiye ettiği oyuncularla da ilgilendik. Geçen yıllarda yapmış olduğumuz tespitler sonucunda sağlık kontrollerine daha önem veren bir yapıyı ön planda tutmak istedik. Sağlık kontrolünden geçmeyen 3 tane oyuncuyu da tekrar anlaşmayarak geri gönderdik. Türk futbolundaki transferlerde bir eksen kayması var. Daha önceki yapılan politikaların yanlışlığı ortada. Bütün kulüpler transferlerine artık bir çeki düzen verdi. Bizler de Rizespor olarak bu politikayı samimi ve titiz bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bizim için transfer bitmedi. Her an her şey olabilir. Çalışmalarımıza devam ediyoruz."

caykur-rizesporda-imza-toreni-002.jpg