Çaykur Rizesporlu Milli Judocu Kübranur Esir, Avrupa 3.’sü Oldu

Çaykur Rizesporlu Milli Judocu Kübranur Esir, Avrupa 3.’sü Oldu
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da süren Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda Çaykur Rizesporlu Milli Judocu Kübranur Esir, Avrupa 3.’sü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da süren Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda bugün yapılan ferdi müsabakaların son gününde tatamiye çıkan erkekler 90 Kg'da Mert Şişmanlar gümüş, kadınlar +78 Kg'da Kübranur Esir bronz madalyanın sahibi oldular.

mert-sismanlar-kubranur-esir.jpg

Kadınlar +78 Kg'da Kübranur Esir, bronz madalyaya ulaşırken; Esir, birinci turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Polonyalı, çeyrek finalde Fransız rakiplerine ippon üstünlüğü sağladı. Yarı finalde Macar rakibine waza-ari puanıyla geçilen Esir, bronz madalya müsabakasında Hollandalı Merkel Barkman'ı 30 saniyede ipponladı ve üçüncülük kürsüsündeki yerini aldı.

Şampiyonada bir başka Çaykur Rizesporlu Milli Judocu Oğuzhan Özışık, 55 Kg’da Avrupa 3.’sü olarak bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Bu madalyalarla birlikte Ay-yıldızlı millilerimiz şampiyonayı; 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlayarak tarihi bir başarı elde etti.

kubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(2).jpgkubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(5).jpgkubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(7).jpgkubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(4).jpgkubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(6).jpgkubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(9).jpgkubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(3).jpgkubranur-esir-bronz-madalyanin-sahibi-oldu-(1).jpg