Çaykur Rizespor'un 33 Yıllık Rekor Maçı: İttifak Holding Konyaspor

Çaykur Rizespor'un 33 Yıllık Rekor Maçı: İttifak Holding Konyaspor
Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 36. haftasında yarın sahasında oynayacağı İttifak Holding Konyaspor maçını gol yemeden tamamlarsa iç sahada 5 maçla en uzun süre gol yememe rekorunu kırmış olacak, 61. dakikadan sonra gol yerse de 33 yıllık rekor kırılacak.

Çaykur Rizespor ile İttifak Holding Konyaspor arasında Süper Lig'in 36. haftasında yarın Çaykur Didi Stadı'nda oynanacak olan mücadele saat 16.00'da başlayacak.

Evindeki son maçta Trabzonspor ile golsüz berabere kalarak Süper Lig’de 33 yıllık rekoru olan en uzun süre iç sahada gol yememe rekorunu egale eden Yeşil Mavililer, İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasında da kalesini gole kapatırsa 5 maçla evinde en uzun süre gol yememe rekorunu kırmış olacak. Süper Lig’de bugüne kadar evinde oynadığı maçlarda en fazla 421 dakika kalesinde gol görmeyen Yeşil Mavililer, Konyaspor maçının 61. Dakikasına kadar da kalesinde gol görmezse 33 yıllık rekorunu dakika olarak kırmış olacak.

1988-89 sezonu 5. Haftasında evinde Altay’a 2-0 kaybettikten sonra sahasında sırasıyla oynadığı Samsunspor, Ankaragücü, Eskişehirspor ve Sakaryaspor maçlarında kalesini gole kapatan Yeşil Mavililerin 4 maçlık gol yememe serisi 15. Haftada evinde Galatasaray’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada sona erdi. Galatasaray karşısında 35. Dakikada Tanju Çolak’ın golüne engel olamayan Yeşil Mavililerin iç sahadaki en uzun süre gol yememe serisi de bu golle sona erdi. Süper Lig kariyerinde iç sahada üst üste 4 maç gol yemeyerek bir ilke imza atan Çaykur Rizespor, 2-0 mağlup olduğu Altay maçında 64. Dakikada 2. golü yedikten sonra kalesinde ilk golü gördüğü Galatasaray karşılaşmasının 35. Dakikasına kadar toplamda 421 dakika kalesinde gol görmeyerek bu alanda rekor kırdı.

2020-2021 Süper Lig sezonunun 34. Haftasında evinde oynadığı son maçta Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor, 33 yıl aradan sonra iç sahada üst üste en uzun süre gol yememe rekorunu egale etti. 25. Haftada sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 2-0 kaybettikten sonra evinde sırasıyla oynadığı Demir Grup Sivasspor, Atakaş Hatayspor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında kalesinde gol görmeyen Çaykur Rizespor, 4 maçlık seri yakalayarak evindeki rekoru egale etti. Erzurumspor karşısında uzatma dakikalarında kalesindeki gole engel olamayan Çaykur Rizespor bu süreçte toplam 360 dakikadır iç saha maçlarında evinde gol yemiyor. Yeşil Mavililer, İttifak Holding Konyaspor maçında 61 Dakika kalesini gole kapatırsa da dakika olarak 33 yıllık rekorunu kırmış olacak.

ÇAYKUR RİZESPOR 39 PUANLA LİGDE 13. SIRADA

Son maçında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'u 3-2 yenen yeşil-mavililer 39 puanla 13. sırada yer alıyor.

Rize temsilcisinde sağlık sorunları bulunan Doğan Erdoğan ve Zafer Görgen ile sarı kart cezalısı Yasin Pehlivan kadroda yer almayacak.

Antalya deplasmanında sakatlanan Abdullah Durak ile Eric Sabo'nun durumları ise maç saatinde sağlık kurulunun raporuna göre kesinlik kazanacak.

Geçen hafta hastalığı nedeniyle Antalya deplasmanına götürülmeyen kaleci Gökhan Akkan'ın ise yeniden kadroda yer alması bekleniyor.

8 OYUNCU KART SINIRINDA

Çaykur Rizespor'da sarı kart sınırında bulunan Godfred Donsah, Selim Ay, İsmail Köybaşı, Tunay Torun, Yasin Meriah, Eric Sabo, Fernando Andrade ve Damjan Dokoviç kart görmesi halinde Gençlerbirliği mücadelesinde görev alamayacak.

Ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan karşılaşma 1-1 tamamlanmıştı.