Çaykur Rizespor'un Rakibinde Büyük Sıkıntı

Çaykur Rizespor'un Rakibinde Büyük Sıkıntı
Çaykur Rizespor’un TFF 1. Lig’de 2. Yarının ilk haftasında hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Grandmedical Manisaspor’da, takımdan ayrılmak isteyen oyunculara "geri dön" çağrısı yapıldı.

TFF 1. Ligde bu sezon ceza olarak toplam 9 puanı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından silinen ve ligin ilk devresini 11 puanla 17. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor'un Pazar günkü rakibi Grandmedical Manisaspor'da,  takımdan ayrılmak isteyen oyunculara "geri dön" çağrısı yapıldı. 

Teknik Direktör Fatih Tekke ile karşılıklı olarak sözleşmeyi fesheden Grandmedical Manisaspor’un yeni Teknik Direktörü Taner Taşkın takımla ilk antrenmanına çıktı. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Taşkın, takımdan ayrılmak isteyen oyunculara "geri dön" çağrısı yaptı.

TFF 1. Lig'de zor bir dönem geçiren G. Manisaspor’da Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Teknik Direktör Taner Taşkın ilk antrenmanına çıktı. Pazar Günü karşılaşacakları Rize maçına altyapıdan oyuncu takviyeleriyle hazırlanmaya çalıştıklarını kaydeden Taşkın, “İlk geldiğim dönem de zor bir dönemdi sıkıntılı bir zamandı. Maalesef yine aynı sıkıntılı zamanda geldik ama inşallah ekibimle beraber, kendi enerji ve sinerjimizle beraber, şehirden de destek alırsak inşallah bu var olma savaşında mücadelenin içinde sonuna kadar olacağımızın sözünü veriyorum. Takımda baya eksik oyuncular var. Bugün Mikic ve Perovic’le de konuştum antrenmana çıkmadılar. Mustafa Sevgi ve Berkay’la da konuştum ama birkaç güne kadar bir netice alacağız. En azından ikisinden netice alırsak elimizde bir takım iskeleti olur diye düşünüyorum. Bakaki ve Bilal Sabaihi ile konuştum onlar gayet duyarlılardı. Şu anda elimizde genç oyuncularla beraber 16-17 tane oyuncu var. Ama inşallah maça kadar bir ilk 11 ve kenarda bizi temsil edecek bir 18’imiz mutlaka olacak diye düşünüyorum. Zor bir süreç, kolay değil gerçekten. İnanın buraya gelirken ben de çok düşündüm. Ama burası Manisaspor değil başka bir takım olsaydı, belki şu durumda olmayabilirdim. Manisa bizim inanılmaz bir sevdamız, baba ocağımız. Dışarıdan insanların ne düşündüğünü çok fazla bilmiyorum. Zaman zaman sosyal medyada yazıp çiziyorlar ama biz bütün samimiyetimizle, bütün inancımızla bu takımı yaşatabilir miyiz diye şu anda buradayız. Allah inşallah hiçbirimizi utandırmaz” dedi.

“Gemiyi ilk önce fareler terk eder”

Mevcut kadroda da gitme ihtimali olan isimler olduğunu dile getiren Taşkın, “Perovic, Mikic vardı. Mikic’le bugün konuştum. Bugün için onlara kafalarını toparlamaları için izin verdim, yarın antrenmanda olmalarını istedim. Berkay’da bir kararlılık var. Bir de Mustafa Sevgi de var ama neticede buranın oyuncuları. Onların gitme hakkı yok bildiğim kadarıyla. O yüzden biz salmayı düşünmüyoruz. Ben olaya şöyle bakıyorum. Bizim lig şampiyonu olduğumuz sene de sezon başından itibaren peşinatını almayan bir oyuncu grubu vardı. Maalesef burada garip bir şey var sanki örgütlenmiş gibi bir hal var takım içinde. Ondan biraz rahatsız oldum ama yavaş yavaş toparlayacağımıza inanıyorum. Türkiye’deki bütün takımlarda sıkıntı var. Bu benim daha evvel çalıştırdığım takımlarda da oldu. Belirli bir peşinat almışlar. Ben aldıkları ödemeleri gördüm ciddi ödemeler yapılmış. Yarı yolda bırakmak bu oyunculara yakışmaz. Bugün kendilerine de ifade ettim. Neticede işin sonunu getirsinler, sezon bittikten sonra 3 buçuk 4 ay sonra istedikleri yere gitmekte zaten serbestler. Şu anda yarı yolda bırakmak çok doğru değil. Özellikle Altınordu Kulübü Berkay’da ısrarcı. Onların da bu tavrı çok hoş değil, etik değil, bana doğru gelmiyor. Burada sıkıntılı bir kulüp var ve sıkıntılı kulüpten oyuncu kopartmak doğru bir şey değil. Bunu birkaç kulüp daha yapıyor ama biz bunu toparlamak için mücadele vereceğiz. Eğer o oyuncular gelirse elimizde yine ciddi bir oyuncu iskeleti olacak diye düşünüyorum. O zaman mücadeleyi çok daha farklı yapabiliriz. Şu anda kurtarma umudu olan bir takım var. Hastamız ağır bir hasta ama ölmedi hala. Biz son nefese kadar bu hastayla beraber olacağız. Eğer bu hasta vefat ederse de cenazesine kaldırmak bize düşer. Bunu da aslan gibi yaparız memleket çocuğu olarak. Hiç önemli değil. Hiçbir şeyden de korkumuz yok. Elimizdeki mevcut kadroyla pazar günkü maça kadar en iyi şekilde hazırlanacağız ve takımımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Dışarıda olan Mustafa Sevgi, Berkay, mutlaka sorunları vardır sakın yanlış anlamasınlar eleştirmiyorum ama bugün kendilerine de ifade ettim. Mikic, Perovic bu oyuncular bu takıma dönmek zorundalar. Bu işin sonunu getiriler lig biter ayrılmak mı istiyorsun, ayrılır gidersin. Biz bunun örneğini daha evler yaşadık. Burada hiçbir şey alınmamış diye bir şey yok. Geçmişe dönük alamadıkları paralar var ama daha önce biz şampiyon olduğumuz sene bir sezon boyunca peşinatını maç başına almamış oyuncular sadece pirimle sezon sonuna kadar idare ettiler. Bu oyuncular bir şeyler almışlar ama ‘Ben bu kadar aldım başka kulübe kaçayım’ sevdası hiç yakışmıyor. Bunları kendilerine ifade ettim. Gemiyi ilk önce fareler terk eder. Olgun oyuncuların bunları yapmaması lazım” şeklinde konuştu.

"İsmail Haktan taraftardan tepki görmüş"

Takım Kaptanı İsmail Haktan’ın da Denizlispor’la anlaştığı yönünde bilgiler olduğunun sorulması üzerine Taşkın şunları söyledi:  “İsmail Haktan’ın da öyle bir durumu var. İsmail Haktan’ın psikolojisinin bozulduğu, yaşadığı o olaydan sonra herhalde burada biraz sıkılmış. Taraftarlardan tepki görmüş. Onun da iyi bir çocuk olduğu söyleniyor. Ben kendisiyle çalışmadım, bilmiyorum ama bu 5 oyuncu takımda olsa takım daha kıymetli hale gelir. Yoksa ne yapacağız, başımızın çaresine bakacağız. Şu anda Berkay’la Mustafa Sevgi’nin federasyona verip gitme hakkı da yok. Buna rağmen diretmeleri bana çok doğru gelmiyor. Kendilerine de bunu ifade ettim.”

“Takımlarına dönsünler”

Bekledikleri isimlerin takıma dönmemeleri halinde nasıl bir yol çizeceklerini de anlatan Taşkın, “Şu anda zaten 16-17 tane oyuncumuz var. Biz bu oyuncularla beraber çıkarız. Ama umut ediyorum ki onlar da geri adım atacaklardır, mutlaka bizle beraber olacaklardır. Bu takımın onlara ihtiyacı var. bu takımı yarı yolda bırakmak adamlığa sığmaz. Onlar da belki diyecekler ‘Ödemelerimizi alamadık’ bir takım ödeme almışsınız, belirli bir şeyler alınmış. Bizden giden Erman Bulucu ile görüşmüştüm geçen gün. ‘Hocam Manisaspor’un Allah’ı var. Elazığspor’dayım. Şu ana kadar yarım dönemde aldığım para 35 bin lira’ dedi ve devre arasında ayrıldı. Burada gerçekten ciddi paralar alınmış. Belirli bir kısım var ödenmesi gereken, vecibeleri yerine getirememişler doğru ama bu işte biraz sabredeceksiniz. Eğer bu kulüp var olursa alacaklarınızı tahsil edebilisiniz. Bu kulüp var olmazsa nasıl yapacaksınız. O yüzden gençler maalesef düşünemiyorlar. Bizler her zaman hoca olarak şunu söylüyoruz; gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse. Bunları bir kez daha uyarmak istiyorum. Takımlarına dönsünler. Biz önemli bir savaşın içine girdik. Bir kurtuluş mücadelesi vereceğiz inşallah. Burada da onları yanımızda görmek istiyoruz. Kendilerine yakışanı da budur” dedi.

Taşkın ayrıca Mikic’in yaklaşımının gayet olumlu olduğunu ve kendisinin yarınki antrenmanda olacağını sözlerine ekledi.