Çaykur Rizespor’un Trabzonspor’a Attığı Son 6 Gol Penaltıdan!

Çaykur Rizespor’un Trabzonspor’a Attığı Son 6 Gol Penaltıdan!
Çaykur Rizespor, Trabzonspor'a karşı oynadığı son 5 maçta kaydettiği 7 golün 6'sını penaltıdan buldu.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Çaykur Rizespor, rakibi Trabzonspor'u sahasında 3-2 mağlup etti. İki ekibin arasında oynanan son 5 maçtaki penaltı istatistikleri ise dikkat çekti.

29 Şubat 2020 tarihinde Trabzonspor'un ev sahibi olduğu ve 5-2'lik skor ile galip geldiği maçta, bordo-mavili ekibin 5-1'lik üstünlüğünün devam ettiği sırada 90+6'da verilen penaltı kararıyla topun başına geçen Skoda golünü kaydetti.

19 Aralık 2020'de ise Çaykur Rizespor'un rakibi Trabzonspor'a deplasmanda attığı tek golü yine takımın golcü ismi Skoda 36. dakikada kaydetti. Ancak bu maçta da Trabzonspor'un Çaykur Rizespor karşısında 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

10 Nisan 2021 tarihinde Çaykur Rizespor'un ev sahipliği maç ise golsüz beraberlik ile tamamlanırken iki ekip 29 Ekim 2021 tarihinde Trabzonspor'un ev sahipliğinde karşı karşıya geldi. Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlanan maçta Çaykur Rizespor 22. dakikada Damjan Djokovic ile kaydettiği tek golü yine penaltıdan attı.

Süper Lig'de bu yıl oynanan 2. maçı ise ev sahibi Çaykur Rizespor 3 golle geçmeyi başardı. Rakibi karşısında 3-2'lik skorla sahadan galip ayrılan Çaykur Rizespor'un gollerini takımın golcü ismi Joel Pohjanpalo 59, 64 ve 90+5'te kullandığı 3 penaltı ile buldu. Böylelikle iki takım arasında geçen son 5 karşılamada Çaykur Rizespor, rakibine attığı 6 golü de penaltıdan kaydetti.

Trabzonspor, bu sezon ilk kez 3 gol yedi

 

Çaykur Rizespor'a 3-2 mağlup olan lider Trabzonspor, bu sezon ilk kez bir karşılaşmada kalesinde 3 gol gördü.

Çaykur Rizespor deplasmanında Pohjanpalo'nun 3 penaltı golüyle bu sezon 2. yenilgisini alan bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı döneminde kalesinde en fazla golü gördüğü karşılaşmalardan birini oynadı.

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde oynadığı 62 karşılaşmanın sadece 2'sinde kalesinde 3 gol gördü. Bordo-mavililer, geçen sezon ligin 29. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olmuştu.

Karadeniz ekibi, Abdullah Avcı ile ilk kez bir deplasmandan 3 gol yiyerek döndü.

Trabzonspor, ligde ikinci yenilgisini Rize deplasmanında aldı

Çaykur Rizespor deplasmanında Pohjanpalo'nun 3 penaltı golüyle bu sezon 2. yenilgisini alan bordo-mavililer, ligde 13 hafta aradan sonra kaybetti.

Ligin 16. haftasında Fraport TAV Antalyaspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, bu sezon ikinci yenilgisini de dış sahada aldı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmada Abdülkadir Ömür'ün 47. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen bordo-mavililer, daha sonra Pohjanpalo'nun 59 ve 64. dakikalara art arda penaltı golleriyle 2-1 yenik duruma düştü.

Djaniny, 70. dakikada skoru tekrar eşitlerken, 90+5. dakikada Pohjanpalo yine bir penaltı golüyle skoru 3-2 yaparak takımına galibiyeti getirdi.

Lider Trabzonspor 70 puanda kalırken, ligde 7 hafta aradan sonra kazanan Çaykur Rizespor ise 26 puana yükseldi. Yeşil-mavili takım, Bülent Korkmaz yönetiminde ilk galibiyetine imza attı.

-62 karşılaşmada 5. yenilgi

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 62. karşılaşmada 5. mağlubiyetini aldı.

Bordo-mavililer, 39 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken 18 müsabaka da eşitlikle sonuçlandı.

- Puan rekorunu yakalayamadı

Trabzonspor, lig tarihinde 30. haftalar itibarıyla olan puan rekorunu yakalayamadı.

Ligde 1995-96 sezonunu 82 puanla ikinci sırada tamamlayan bordo-mavililer, söz konusu sezonun 30. haftasında topladığı 73 puanla bugüne kadar lig tarihindeki en iyi performansına ulaşmıştı.

70 puanda kalan Karadeniz ekibi, galibiyet halinde 26 sezon sonra yakalayabileceği rekora ortak olamadı.

- Kar yağışı etkiledi

Rize'de etkili olan kar yağışı maçın geç başlamasına, zaman zaman da durmasına neden oldu.

Saha zeminindeki temizleme çalışmaları nedeniyle 20 dakika geç başlayan maç, kar yağışının etkisini arttırmasıyla, oyunculara zor anlar yaşattı.

Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan, çizgilerin belirginleştirilmesi için zaman zaman oyunu durdurdu.