Çaykur, Rusya’ya Paketleme Fabrikası Kuracak

Çaykur, Rusya’ya Paketleme Fabrikası Kuracak
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’un Rusya’ya paketleme fabrikası kuracağını açıkladı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu başkanlığında oluşturulan heyet Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Vladikavkaz’da incelemelerde bulundu. Bölgede bir paketleme fabrikası kurmayı amaçlayan ÇAYKUR, yatırım yapılabilecek alanlarda incelemelerde bulundu.

ÇAYKUR’dan bölgeye giden Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu başkanlığındaki heyette Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna da yer aldı.

Heyeti Vladikavkaz Başbakanı Sergey K Takoev, Dış İşleri Başkanlığı temsilcisi Bagir G. Mamiev, Kuzey Osetya-Alania Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Kazbek Tuganov, Tiflis Laz Enstitüsü Başkanı Giorgi Andriadze karşıladı. ÇAYKUR heyeti paketleme fabrikasının yapılabileceği belediyenin tahsis ettiği arsalarda ve binalarda incelemelerde bulundu.

caykur-rusya’ya-paketleme-fabrikasi-kuracak-1.jpg

Haziran ayı sonunda gerçekleştirilen toplantıda Kafkas bölgesine açılabilmek için bu bölgede bir yatırım yapılması kararına varıldığını ve bu kararın ardından uygulanabilirliğini yerinde görmek için bölgeye geldiklerini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Daha önce Vladikavkaz’tan gelen heyetle burada yatırım yapabilir miyiz diye bu konu üzerinde çalışmıştık. Daha sonra bu heyet bizi buraya davet etti. Bizde oradaki yatırım şartlarını araştırmak, yatırım yapıp yapamayacağımızı görmek üzere inceleme yapmak üzere Viladikavkaz’a gittik. Kuzey Osetya-Alania Ticaret Odası Başkanımız Sayın Kazbek Tuganov ve Başbakanımız Sayın Sergey K. Takoev ile birlikte incelemeler yaptık. Yatırım arazilerini ve yatırım yapabileceğimiz kapalı mekânları inceledik.”  dedi.

Sütlüoğlu, “Biz iyi niyetliyiz, burada yatırım yapmaya ve uzun süreli ticaretin ilk adımlarını atmaya sıcak bakıyoruz. Ancak bizim bir devlet memuru olmamız nedeni ile bu yatırıma hükümetimizin de onay vermesi gerekiyor.” dedi.

caykur-rusya’ya-paketleme-fabrikasi-kuracak-2.jpg