Çaykur Soğuk Çay Yetiştiremiyor

Çaykur Soğuk Çay Yetiştiremiyor
Çaykur geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü “Didi” isimli soğuk çay satışlarında piyasanın taleplerini karşılamakta güçlük çekiyor.

Basın mensupları ile bir araya gelen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu sezonu değerlendirdi. 3. sürgün yaş çay alımlarının sürdüğünü belirten Sütlüoğlu, “1. sürgünde üreticimizden 210 bin ton çay aldık. 2. sürgünde ise 230 bin ton çay aldık. 3. sürgün alımlarımız ise devam ediyor. Bugün itibari ile 3. sürgünde 45 bin ton çay aldık. Toplamda bu sezon 485 bin ton çay almış olduk.”dedi.

ÇAYIN PRENSİ YAKINDA PİYASADA

Sütlüoğlu, çayın prensi olarak adlandırdıkları beyaz çayın yakında piyasaya çıkacağını belirterek, “Bu yıl çayın prensesi olarak adlandırdığımız beyaz çay üretimine başladık. Bilindiği gibi beyaz çay, çay filizinin tomurcuğundan elde ediliyor. Bu yıl toplamda bin 272 kilo aldık. Bu iyi bir seviye. Kilosuna 300 TL ödedik. Ambalaj ve fiyatlandırma çalışmalarımız sürüyor. Özel ambalaj ve fiyatlar ile yakında piyasaya çıkacak. Şu ana kadar üreticimizden aldığımız yaş çay bedeli olarak 350 Milyon TL ödedik. 2. sürgünden kalan 247 bin TL’nin ise ödenmesine devam ediliyor. Bilindiği gibi alınan çayın bedeli bir ay sonra aksatmadan üreticilerimize ödeniyor.”dedi.

88 MİLYON DİDİ SATILDI

Sütlüoğlu, bu sezon 88 milyon adet didi sattıklarını ifade ederek, “Didi soğuk çay satışlarımız çok güzel şekilde devam ediyor. Didi soğuk çayımız doğar doğmaz başpehlivan oldu demiştik. Bu yıl bu pehlivan daha da güçlendi. Rakiplerine minderi dar etmeye devam ediyor. Şu anda Didi dünya soğuk çay devleri ile mücadele ediyor. Didi ile ülkemize çok güçlü bir marka kazandırdık. Geçtiğimiz yıl 40 milyon litre didi satılmıştı. 500 80 milyon adet satılmıştı. Bu yıl satışlarımızda bu rakımın üzerine çıktık. Şu ana kadar 44 milyon litre yani 88 milyon adet satmış durumdayız. Sezon halen devam ediyor. Piyasanın taleplerini karşılamakta güçlük çekiyoruz” dedi.