ÇAYKUR, Tarihinin En Yüksek Yaş Çay Alımını Gerçekleştirdi

ÇAYKUR, Tarihinin En Yüksek Yaş Çay Alımını Gerçekleştirdi
Birinci sürgün yaş çay alımlarını günlük yaş çay alım kapasitesi oranında sürdüren ÇAYKUR, bugün itibariyle toplamda 300 bin ton yaş çay alımında bulunarak tarihinin en yüksek rekoltesine ulaştı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 17 Mayıs 2021 tarihinde açtıkları yaş çay sezonu birinci sürgün kampanyasında 33 günü geride bıraktıklarını ve bu süreçte 300 bin ton yaş çay alımı yaparak birinci sürgün alımlarında bugüne kadar ki en yüksek rekolteye ulaştıklarını söyledi.

47 yaş çay işleme fabrikasında günlük 9 bin 20 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip olduklarını ve sürgün boyunca fabrikaların tamamında işleme kapasitesinin üzerine çıktıklarını kaydeden Genel Müdür Yusuf Ziya Alim, zaman zaman alımların 12 bin tonlara ulaştığını ve maksimum seviyede üretim gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Alim, alınan yaş çay miktarının ÇAYKUR tarihinin en yüksek alımı olduğunu kaydederek, ülkemizin en güzide kurumlarından olan ÇAYKUR’un içinde bulunulan Kovid-19 pandemi sürecinde sürdürülen kampanya ile tarihinin en yüksek rekoltesine ulaşarak devlet millet işbirliğine en güzel örneği sunduğunu; üreticinin menfaatlerinin korutulduğunun ve üreticinin yanında olunduğunun bir kez daha dosta düşmana gösterildiğini dile getirdi.

Genel Müdür Alim, birinci sürgün alımlarının son günlerine gelinmesine rağmen fabrikaların günlük kapasitesince yaş çay alımlarına devam ettiğini belirterek dün itibariyle 8 bin 700 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Günlük alımlara göre kontenjan oranında da artışlar yaptıklarını kaydeden Alim, üreticilere taahhüt ettikleri 600 kilogram kota miktarınca çay alımlarına devam ettiklerini söyledi.